Divi Tunisijas karavīri nogalināti sadursmē ar džihādistiem

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Divi Tunisijas armijas karavīri ir nogalināti un četri ievainoti sadursmē ar džihādistiem, kas pirmdien notika valsts rietumos pie Alžīrijas robežas, paziņoja Aizsardzības ministrija.

«[Armijas veiktas] meklēšanas operācijas laikā džihādisti, kas slēpās Sammamas kalnā, atklāja uguni uz mūsu karavīriem. Divi karavīri krita mocekļa nāvē un četri tika ievainoti,» sacīja ministrijas preses sekretārs Belhasans Uselati.

Armija sāka meklēšanas operāciju pēc tam, kad svētdien tika nolaupīts gans pie Sammamas kalna Kaserinas reģionā, kas atrodas blakus galvenajai džihādistu slēptuvei Šaambi kalnam.

Atbildību par sadursmi uzņēmās organizācijas ««Al Qaeda» islāma Magrebā» Tunisijas nodaļa «Okbas ibn Nafaas bataljons». Tā arī uzņēmās atbildību par «spiegu» nogalināšanu un draudēja katram, kas piegādātu ziņas par šā grupējuma kaujiniekiem.

«Okbas ibn Nafaas bataljons» ir organizējis daudzus uzbrukumus ar cilvēku upuriem Tunisijas bruņotajiem spēkiem.

Visvairāk cilvēku upuru Tunisijā tomēr prasījuši uzbrukumi, par kuriem uzņēmies atbildību džihādistu grupējums «Islāma valsts» un kuros nogalināti 38 ārzemju tūristi. Šie uzbrukumi tika sarīkoti martā pret Bardo muzeju Tunisā un jūnijā pludmales kūrortpilsētā Susā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu