Vējonis ar ES augstākajām amatpersonām pārrunās ar migrāciju saistītus jautājumus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien vizītē Briselē ar augstākajām Eiropas Savienības (ES) amatpersonām pārrunās jautājumus, kuri saistīti ar lielo patvēruma meklētāju plūsmu, ārējo robežu drošību, situāciju Ukrainā un ES kopīgajām prioritātēm, uzzinājām prezidenta kancelejā.

Prezidentam Briselē paredzētas arī tikšanās ar Eiropadomes priekšsēdētāju Donaldu Tusku, Eiropas Komisijas priekšsēdētāju Žanu Klodu Junkeru un Eiropas Parlamenta priekšsēdētāju Martinu Šulcu.

Tikšanos laikā tiks pausta Latvijas pozīcija pašlaik aktuālajā bēgļu uzņemšanas jautājumā,

norādot, ka tuvākajā laikā jārealizē pasākumi, kas stiprina ES ārējās robežas, – uzsverot, ka papildu pasākumi nepieciešami ne tikai ES dienvidu, bet arī austrumu robežas stiprināšanai. «ES daudz efektīvāk jāsadarbojas ar migrācijas izcelsmes un tranzīta valstīm, kā arī jārealizē atgriešanas politika attiecībā uz personām, kas nekvalificējas bēgļa statusam,» uzskata Vējonis.

Valsts prezidents Briselē plāno pārrunāt ES lomu un prioritātes, reaģējot uz jauno drošības situāciju, un īpašu uzmanību pievērst ES kopīgajai rīcībai attiecībā uz hibrīddraudiem, stratēģiskās komunikācijas jautājumiem, kā arī robežu drošību. Tikšanos laikā iecerēts apspriest situācijas attīstību Ukrainā, tālāko ES attiecību attīstību ar Baltkrieviju un Lielbritānijas plānoto referendumu par dalību ES.

Tāpat Valsts prezidents uzsvērs nepieciešamību turpināt Latvijas prezidentūras laikā veiksmīgi sākto Enerģētikas savienības izveides procesu,

tā kā Latvijas situācijā joprojām aktuāls ir gāzes piegāžu drošības jautājums un reģionālā sadarbība gāzes tirgus jomā.

Darba vizītes laikā Briselē Valsts prezidentam arī plānota tikšanās un uzruna Briseles latviešu kopienai, piedaloties Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības ES rīkotajā pieņemšanā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu