Berlīnē aiztur divus vīriešus aizdomās par «nopietna vardarbības akta» gatavošanu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Berlīnes policija ceturtdien veica divus reidus pret islāmistiem un to gaitā aizturēja divus vīriešus, kurus tur aizdomās par gatavošanos īstenot «nopietnu vardarbības aktu, kas pārstāv draudus valstij», paziņoja policijas preses sekretāre Patrisija Brēmere.

Aizturētie vīrieši, kas ir 28 un 45 gadus veci, ir kontaktējušies ar islāmistu kustību.

Policija pavēstīja, ka nav atrasti ieroči un sprāgstvielas un nav nekādu norāžu par to, ka «ticis plānots vardarbības akts Berlīnei».

Aizturēšanas notika pēc tam, kad īpašie policijas spēki iebruka islāma kultūras centrā Berlīnes rietumu rajonā Šarlotenburgā un kādā ēkā Berlīnes dienvidu piepilsētā Bricā.

Abi vīrieši tika aizturēti Bricā, kur policija norobežoja rajonu, lai eksperti varētu izpētīt aizdomīgu priekšmetu automobilī, bet tas izrādījās nekaitīgs.

Vietējie mediji vēstīja, ka policija rīkojusies uz saņemtu ziņu pamata, ka tiek plānots uzbrukums. Eiropas valstu policijas spēki ir trauksmes gatavībā pēc džihādistu 13.novembrī sarīkotajiem Parīzes teroraktiem, kuros nogalināti 130 cilvēki.

Saistībā ar bažām par uzbrukumu pagājušonedēļ pēdējā brīdī tika atcelta Vācijas un Nīderlandes futbola spēle Vācijas ziemeļu pilsētā Hannoverē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu