Saūda Arābija izveidojusi jaunu 34 musulmaņu valstu koalīciju pret terorismu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Cīņai pret terorismu Saūda Arābija veido jaunu militāru koalīciju, kurā piekritušas iesaistīties 34 valstis, pirmdien paziņojusi Rijāda.

Tostarp koalīcijā piekritusi iesaistīties Pakistāna, Libāna, Ēģipte, Malaizija, Apvienotie Arābu Emirāti (AAE) un citas Persijas līča valstis, kā arī vairākas Āfrikas un Āzijas valstis.

Saūda Arābijas ziņu aģentūra SPA vēstīja, ka jaunā alianse izveidota, lai nodrošinātu, ka cīņā pret terorismu tiek izmantoti visi līdzekļi.

Aliansei būs kopīgs operāciju centrs, kas bāzēsies Saūda Arābijas galvaspilsētā, bet sīkākas detaļas pagaidām netiek atklātas.

Rijādas paziņojumā norādīts, ka mērķis ir «pasargāt valstis no visu grupējumu un teroristu organizāciju ļaunuma (..), neskatoties uz to reliģiju vai tituliem».

Saūda Arābijas konkurente reģionā Irānā jaunajā koalīcijā neietilps.

Persijas līča valstis vairākkārt kritizētas par nepietiekamu atbalstu ASV vadītajai koalīcijai pret teroristu grupējumu «Islāma valsts».

ASV prezidents Baraks Obama pirmdien vēlreiz aicināja Amerikas Tuvo Austrumu sabiedrotos sniegt lielāku atbalstu.

Laikraksts «New York Times» ziņoja, ka ASV vēlas, lai arābu sabiedrotie izveido Sīrijas arābu spēkus, kas gatavi cīnīties pret «Islāma valsti».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu