Šveicē aizturēts viens no Ķelnes Jaungada nakts uzbrucējiem

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pamatojoties uz Eiropas aresta orderi, Šveicē aizturēts viens no Ķelnes Jaungada nakts uzbrucējiem, kurš tiks izdots Vācijai, ceturtdien paziņojusi policija.

19 gadus vecais aizdomās turamais kopā ar 24 gadus vecu līdzzinātāju apzaga veikalu Vācijas pierobežas pilsētā Konstancā un pēc tam devās uz Šveici, kur tika arestēts, pateicoties veikala detektīva varasiestādēm sniegtajai informācijai.

Šveices policija vēlāk noskaidroja, ka 19 gadus vecais aizturētais ir arī «viens no galvenajiem aizdomās turamajiem» noziegumos, kas Vācijā tika pastrādāti Jaungada naktī.

Pēc 31.decembra nakts Ķelnes policijā tika iesniegti vairāk nekā 1100 ziņojumi par dažādiem noziegumiem, un vairumā gadījumu vainīgie tika raksturoti kā Ziemeļāfrikas izcelsmes imigranti.

Vairāk nekā 480 ziņojumi ir par seksuāla rakstura uzbrukumiem, sākot no uzmākšanās un beidzot ar izvarošanu.

Uzbrukumi - sevišķi daudz Ķelnē - šokēja visu valsti un palielināja sabiedrības bažas par imigrantu milzīgā pieplūduma sekām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu