Tēvs dušā tur klēpī mazo dēliņu - šī bilde ir mīļa! Kādēļ dažiem šķiet nepiedienīga?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Bilde, kas izraisījusi īstenu viedokļu vētru sociālajos tīklos: tēvs dušā tur klēpī mazo dēliņu, pāri viņiem līst ūdens un abi ir kaili. Bērns bildes uzņemšanas brīdī cieta no vēdera infekcijas un drudža, tēvs viņu mierināja un mēģināja atvēsināt. Vecāki šo uzskatīja par ārkārtīgi aizkustinošu brīdi un ar bildi dalījās «Facebook». Vietne bildi vairākkārt izņēma kā neatbilstošu, un arī cilvēku viedokļi par tās piedienīgumu pamatīgi atšķiras.

Bērna māte pēc skandāla sociālajos tīklos sākusi kampaņu, aicinot sabiedrību aizdomāties par vērtību skalu un netiesāt ļaudis pirms laika.

«Tas bija 2014. gada novembris, Fokss vēlāk tajā naktī tika hospitalizēts ar salmonellas infekciju, par kuru mēs tobrīd nenojautām. Tomass dušā kopā ar viņu bija pavadījis vairākas stundas, cenšoties mazināt drudzi un temperatūru,» viņa skaidro interneta uzsaukumā. Pie tam bērniņu mocījusi caureja un vemšana, un duša to visu no viņiem noskaloja.

«Mums kā vecākiem tas bija nozīmīgs brīdis. Intuīcija mums sāka teikt priekšā, ka tas ir kaut kas nopietnāks nekā tikai vīruss, taču mēs tik bieži šajos jautājumos palaikam bijām pārspīlējuši, ka centāmies sākumā cīnīties pašu spēkiem. Sēžot dušā kopā ar viņiem abiem, mani no redzētā pēkšņi pārņēma spēcīgas emocijas.

Šis vīrietis. Šis vīrs un partneris, un tēvs. Viņš bija tik pacietīgs, tik mīlošs un tik spēcīgs ar mūsu mazo dēliņu klēpī.

Viņa mierinājuma čuksti Foksam, ka viss būs kārtībā un Tomass par viņu parūpēsies, bija kaut kas tik stabils un tik patiess!» viņa raksta.

Dalās ar bildi «Facebook», izsaucot sašutumu

Māte skaidro, ka dēliņš pirmajā dzīves gadā vienmēr viņu, mammu, bija izvēlējies kā mierinātāju un patvērumu. Šoreiz bijis citādi, un māte nolēmusi aizkustinošo mirkli iemūžināt foto, kas vēlāk tika ievietots sociālajos tīklos.

«Mani šokēja, cik daudzi cilvēki palaida garām īsto stāstu un pat necentās iedziļināties aiz šā kailuma fakta un dzirdēt stāstu.

Viņi bija kā ieciklējušies uz to, ka viņi abi ir kaili un dušā. Es biju pārkāpusi robežlīniju. Tas bija pārāk intīmi. Un ar to nevajadzēja dalīties publiski,» viņa atceras cilvēku reakciju, uzsverot, ka tai kategoriski nepiekrīt.

Foto: facebook
«Es šim viedoklim nepiekrītu. Mana ģimene var atšķirties no tavējās. Taču tas nepadara jūsu modeli par pareizo vai manu par nepareizo.

Jūs varat nekad neuzņemt savas ģimenes fotogrāfijas tā, kā to daru es.. Jūs varat nekad nedalīties ar šīm bildēm, kā to daru es. Taču tas nedod jums tiesības mani apklusināt. Atņemt man manas tiesības dalīties savā pieredzē necenzētā veidā.

Šajā bildē nav nekā seksuāla, nekā izmantojoša. Nav redzamas pat intīmākās ķermeņa daļas,» viņa raksta.

«Kaut nu es mācētu šajā jautājumā izteikties labāk. Taču šis ir kaut kas, kas man ir svarīgs. Un es ceru, ka kādu dienu būs kāda interneta platforma, kas ne vien dos šādu brīvību ģimenēm un māksliniekiem, kā es, bet arī uzņems šādus gadījumus bez bailēm,» viņa piebilst uzsaukuma noslēgumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu