Francijā par nelegālo imigrantu pārvadāšanu arestēti divi šoferi no Latvijas

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Pagājušajā mēnesī Francijā par nelegālo imigrantu pārvadāšanu uz Lielbritāniju aizturēti un notiesāti divi kravas automašīnu vadītāji no Latvijas, vēstīja TV3 raidījums «Nekā personīga».

Vienam šoferim no Latvijas, kurš par bēgļu pārvadāšanu necilvēcīgos apstākļos aizturēts 18.maijā, jau nākamajā dienā Francijas tiesa piespriedusi divu gadu cietumsodu. Savukārt šoferim Oļegam Markevičam piespriests astoņu mēnešu cietumsods un trīs gadu aizliegums iebraukt Francijā.

Markevičs ar kravas auto vedis vieglās automašīnas un no Francijas ar prāmi gribējis pārcelties uz Angliju. Pirms uzbraukšanas uz kuģa britu robežsardze pārbaudījusi viņa stūrēto kravas automobili un tā kravā atklājusi divus afgāņus.

Šoferis apgalvojis, ka par afgāņiem neko nezina, bet drošības dienesti viņam nav noticējuši, jo vieglie auto bijuši aizslēgti un bez jebkādām ielaušanās pazīmēm, kas licis domāt, ka aizturētais līdzdarbojies noziegumā.

Markeviča advokāts Francijas presei sacījis, ka notikušajā vainīga šofera priekšniecība, kas vienojusies ar nelegālo imigrantu kontrabandistiem, saņēmusi par to naudu, bet šoferim neko nav teikusi.

Tikmēr Latvijas Iekšlietu ministrijai un policijai, kā arī asociācijai «Latvijas auto» par Francijā notikušajiem Latvijas šoferu arestiem nekādas informācijas neesot. Visticamāk, šoferi nav strādājuši Latvijas kravu pārvadātāju kompānijās, minēja raidījums. Vien Latvijas vēstniecība Francijā apstiprinājusi, ka tai ir zināmi šie gadījumi, taču sīkākas detaļas vēstniecība nav atklājusi.

«Nekā personīga», atsaucoties uz «Europol», vēstīja, ka Lielbritānijā plaši uzdarbojas noziedzīgie grupējumi, kas vervē šoferus bēgļu transportēšanai. Par viena cilvēka pārvešanu tiekot solīts līdz 3000 mārciņu. Potenciālos kandidātus bandas iepriekš padziļināti izpētot un izvēloties tādus, kuriem ir naudas problēmas. «Noziedznieki ar šiem cilvēkiem it kā nejauši iepazīstas bāros, sadraudzējas un iegūst uzticību. Kad saites nostiprinātas, seko piedāvājums piepelnīties,» vēstīja raidījums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu