Palestīnieši sūdzēs tiesā Lielbritāniju gadsimtiem sena solījuma ebrejiem dēļ

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Palestīniešu pašpārvalde sūdzēs tiesā Lielbritāniju par solījumu ebrejiem nodrošināt mājvietu Palestīnā, kas tika dots nu jau pirms 100 gadiem, trešdien paziņoja palestīniešu pašpārvaldes ārlietu ministrs Rijads al Malki.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Artūrs Balfūrs ar 1917.gada 2.novembri datētā vēstulē solīja ebreju kopienas līderiem ebreju mājvietu Palestīnā, kas saniknoja teritorijas arābu iedzīvotājus.

Malki pirmdien norādīja, ka, tuvojoties deklarācijas simtgadei, palestīniešu pašpārvalde nolēmusi sūdzēt tiesā Lielbritāniju par deklarāciju un ciešanām, ko tā sagādājusi palestīniešu tautai.

Ministrs paziņoja par šo lēmumu Arābu līgas samitā Mauritānijas galvaspilsētā Nuakšotā.

Intervijā radiostacijai «Palestīnas balss» viņš trešdien norādīja, ka samita laikā viņš esot iemetis šo «bumbu», lai redzētu, kā arābu valstis un pārējā pasaule reaģēs.

Malki atzina, ka palestīniešu pašpārvalde praktiskus soļus vēl nav spērusi un šobrīd tiek pētītas visas iespējas.

Ministrs lēmumu skaidroja ar informāciju, ka britu amatpersonas gatavojas svinēt Balfūra deklarācijas simtgadi, neņemot vērā tās negatīvo ietekmi uz palestīniešiem.

Viņš piebilda, ka process var aizņemt kādu laiku, tomēr palestīniešu pašpārvalde par tiesvedību pret Lielbritāniju domā «nopietni».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu