Turcijas mediji ziņo par Putina vizīti Turcijā 31.augustā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 31.augustā apmeklēs Turciju, vēsta Turcijas interneta vietne «T24.com.tr».

Tajā ziņots, ka Putins apmeklēs Antalju, kur viņš tiksies ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoganu. Abu valstu līderi apmeklēs Krievijas un Turcijas futbola izlašu draudzības spēli.

Oficiāli šī informācija apstiprināta netiek.

Ja šī vizīte notiks, tā būs Putina pirmā viesošanās Turcijā pēc abu valstu attiecību uzlabošanās jūnijā, kas sekoja pēc novembrī notikušā incidenta ar Krievijas bumbvedēja notriekšanu uz Turcijas robežas ar Sīriju. Erdogans jūnija beigās nosūtīja Putinam atvainošanos bojāgājušā pilota ģimenei. Maskava savukārt atcēla aizliegumu tūrisma firmām organizēt braucienus uz Turciju un fraktēt čarterreisus.

Erdogans 9.augustā apmeklēja Sanktpēterburgu, kur tikās ar Putinu. Tā bija abu līderu pirmā tikšanās, kopš Turcijas militārā lidmašīna notrieca Krievijas bumbvedēju. Abi līderi vienojās par attiecību atjaunošanu visās sfērās.

Tiek ziņots, ka tuvākajā laikā varētu atsākties čarterreisi starp Krieviju un Turciju, kā arī sarunas par vīzu režīmu, ko Krievija ieviesa pēc incidenta ar Krievijas bumbvedēju. Apspriests tiks arī jautājums par Turcijas strādnieku darbības ierobežojumiem Krievijā. Līdz gada beigām varētu tikt atceltas sankcijas, kas Krievijā liedz ievest Turcijas lauksaimniecības preces.

Iepriekš jau tika atcelti ierobežojumi Krievijas pilsoņiem apmeklēt Turciju.

Putina un Erdoana sarunu laikā tika panākta vienošanās par kopīgā gāzes cauruļvada «TurkStream» projekta atsākšanu un stratēģisko investīciju statusa noteikšanu Akuju, Vidusjūras piekrastē, būvējamajai Turcijas pirmajai atomelektrostacijai (AES), kuras būvniecībā ir iesaistīta Krievija.

Krievijas un Turcijas attiecības saasinājās pēc tam, kad 24.novembrī Turcijas iznīcinātāji pie Turcijas-Sīrijas robežas notrieca Krievijas bumbvedēju «Su-24». Turcija paziņojusi, ka Krievijas lidmašīna pārkāpusi tās gaisa telpu, bet Krievija to noliedz un uzstāj, ka tā bijusi Turcijas plānota provokācija. Ankara sākotnēji atteicās atvainoties par notikušo, savukārt Krievija ieviesa ekonomiskās sankcijas pret Turciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu