«Air France» lidmašīna pār dabas parku izgāzusi desmitiem tonnu degvielas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Air France» lidmašīna pār mežu Parīzes tuvumā izgāzusi desmitiem tonnu aviācijas degvielas. Incidents noticis virs tūristu iecienītā Fontenblo meža, saniknojot vietējās varasiestādes, vēsta «The Local».

Tiek ziņots, ka «Air France» lidmašīnai īsi pēc pacelšanās no Šarla de Golla lidostas Parīzē radušās tehniskas problēmas.

Degvielas izmešanas brīdī lidmašīna atradusies 6000 metru augstumā.

Vietnē Flightradar24.com redzams, ka incidentā vainotā lidmašīna virs meža veikusi vairākus pagriezienus.

«Tas ir neiedomājami, ka šādas procedūras aviācijā vēl ir atļautas. Fontenblo mežam ik gadu ir desmitiem miljoni viesu, un tā ir viena no visvairāk sargātajām Francijas dabas vērtībām,» vietnē «Twitter» savas dusmas par notikušo pauda pilsētas mērs.

Fontenblo mežs plešas apmēram 25 000 hektāru platībā uz rietumiem no Parīzes. Tajā izveidotas takas tūristiem vairāk nekā 300 kilometru garumā.

Aviācijas eksperti gan mierina, ka, visdrīzāk, lielākā daļa izmestās degvielas iztvaikoja, pirms sasniedza zemi. Tomēr ietekme uz vidi tik un tā esot liela. «Pat ja izgāztā degviela iztvaiko, tā tik un tā tiek izmesta atmosfērā. Galu galā tā tik un tā sasniedz zemi,» skaidro «Boeing» eksperti.

«Reiss AF852 no Parīzes apgriezās pēc kļūmes dzinējā pēc pacelšanās,» par notikušo izteicās «Air France» pārstāvji, piebilstot, ka degvielas izliešana notikusi «saskaņā ar procedūrām». Degvielas izmešana esot «izņēmuma gadījuma solis, kuru pieņem lidmašīnas apkalpe ar atļauju no gaisa satiksmes kontroles un kura mērķis ir padarīt lidaparātu vieglāku».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu