Tallinas televīzijas vadītājs piesavinājās naudu par sarunu šova veidošanu

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Postimees/LETA

Aizdomas pret Tallinas pašvaldības televīzijas kanāla «Tallinna Televisioon» (TTV) vadītāju Tomasu Lepu liecina, ka viņš ar paziņām piederošas fiktīvas kompānijas starpniecību televīzijas kanālam pārdeva sarunu šovu, kas veidots, izmantojot TTV īpašumu, ceturtdien vēstīja laikraksts «Postimees».

Laikraksts norādīja, ka 2011.gadā kompānija «KVA Telecom» iekaroja tirgu kā maza, bet strādīga televīzijas raidījumu producentu kompānija. TTV tika pārraidīts kompānijas veidotais populārais sarunu šovs «Vaba motte klubi» («Brīvās domas klubs») un nedēļas raidījums par vides jautājumiem «Keskkonnanadal» («Vides nedēļa»), kuru vadīja Lepa sieva.

Normālā finanšu gadā šo programmu veidošana «KVA Telecom» gada ieņēmumus palielināja par apmēram 60 tūkstošiem eiro.

«Postimees» rīcībā esošā informācija liecina, ka sarunu šova veidošanas izmaksas bija mazas, katram raidījuma viesim tika samaksāti 50 eiro par katru raidījumu, bet operatori un citi tehniskie darbinieki nekādu būtisku atalgojumu nesaņēma, jo jau saņēma algu kā TTV darbinieki.

Laikraksts noskaidrojis, ka kāds tehniskās komandas pārstāvis pirms kāda laika sazinājās par parlamenta opozīcijā esošās Brīvās partijas parlamenta deputātu Arturu Talviku, kurš vada parlamenta pretkorupcijas komisiju, lai izteiktu savas bažas par situāciju. Talviks šim cilvēkam licis vērsties Ziemeļu prokuratūrā, lai iesniegtu sūdzību par iespējamu noziegumu.

Igaunijas Centrālās kriminālpolicijas Korupcijas noziegumu izmeklēšanas birojs, kas pārbaudīja «KVA Telecom» darbību, atklāja, ka «KVA Telecom» īpašnieka Valtera Krāvi sieva Lea ir grāmatvede Lepam piederošā uzņēmumā «Videomeedia». Policija vairākus mēnešus izsekoja kompānijas naudas plūsmu un tās vadību, lai iegūtu pierādījumus par Lepa iespējamo saistību ar izkrāpšanas shēmu, vēstīja «Postimees».

Izmeklētāji secināja, ka Leps kopš 2013.gada rudens kopumā piesavinājies ap 200 tūkstošiem eiro TTV naudas, kas nozīmē ap 70 tūkstošiem eiro gadā.

TTV redaktors Marts Ummelass, kuru trešdien policija aizturēja kopā ar Lepu, jau ir atbrīvots, tomēr pastāv aizdomas, ka viņš zināja par krāpšanas shēmu, liecina laikraksta ziņotais.

Tā rīcībā esošā informācija liecina, ka bez Lepa un Ummelasa trešdien aizturēti arī Valters un Lea Krāvi.

TTV ir televīzijas stacija, kuru kontrolē tāda paša nosaukuma fonds, kas pieder Tallinas pašvaldībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu