Identificēts pirmais Londonas terorakta civilais upuris

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Identificēts pirmais no Londonas teroraktā bojāgājušajiem civilajiem iedzīvotājiem, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. 43 gadus vecā Aiša Freida strādājusi Londonas koledžā, kas atrodas vien dažus simtus metrus no Vestminsteras tilta. Koledžas direktore mirušo sievieti raksturo kā «augsti novērtētu un mīlētu gan skolēnu, gan kolēģu vidū».

Galisiešu izcelsmes britu sieviete koledžā pasniegusi spāņu valodu. Uzbrukuma brīdī viņa esot devusies pāri tiltam no darba, lai izņemtu savus 8 un 11 gadus vecos bērnus no skolas, raksta «The Telegraph».

Freidas kaimiņiene Patrīcija Skotlande atklāj, ka pazinusi Aišu un viņas vīru Džonu Freidu visu mūžu. Viņi esot bijuši «burvīga ģimene» ar divām meitām. Viņas nāve Skotlandei ir šoks.

«Pēdējo reizi mēs runājām Ziemassvētkos un Jaungadā. Es runāju ar viņiem pa telefonu, lai novēlētu laimi,» stāsta Skotlande. «Tieši šorīt grasījos Džonam zvanīt. Mēs esam kaimiņa jau no brīža, kad Džons vēl bija pavisam maziņš. Viņa bija burvīga sieviete. Aizvien nespēju noticēt tam, ko šorīt uzzināju.»

Koledžas direktore Reičela Borlande par Freidas zaudējumu saka: «Mūs dziļi šokē un skumdina ziņa, ka viens no vakardienas upuriem ir mūsu darbinieks. Dziļi jūtam līdzi un domās esam ar Aišas ģimeni. Mēs piedāvāsim jebkādu atbalstu, kādu vien spēsim, lai palīdzētu tikt galā ar postošo zaudējumu. Mums visiem viņas ļoti pietrūks.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu