Uz ziemeļiem no Himsas izvietota Krievijas militārā policija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sīrijā drošības zonā uz ziemeļiem no Himsas piektdien izvietota Krievijas militārā policija, kas tur veido kontroles un novēršanas punktus.

Krievija un Irāna, kas Sīrijas konfliktā atbalsta valdību, kā arī nemiernieku atbalstītāja Turcija maijā vienojās par plānu, kas paredz Sīrijā izveidot četras «deesakalācijas zonas». Sīrijas kara aviācijai aizliegts veikt lidojumus virs šīm zonām.

Pagaidām izveidotas trīs no četrām plānotajām zonām. Trešās zonas teritorijā ceturtdien tika izsludināts pamiers, taču Sīrijas opozīcija apgalvo, ka valdības spēki to jau ir pārkāpuši.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR) ziņoja, ka valdības spēki ceturtdienas naktī apšaudījuši Talbisu, nogalinot vienu cilvēku un ievainojot vairākus citus. Apšaudīti arī divi tuvumā esošie ciemati.

SOHR ziņoja, ka piektdien situācija provincē ir mierīga un sākuši ierasties Krievijas karavīri.

Organizācija vēstīja, ka frontes līnijās starp valdības spēkiem un opozīcijas kaujiniekiem izvietoti vairāki desmiti karavīru.

Krievijas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis jau ceturtdien paziņoja par militārās policijas nosūtīšanu. Viņš atklāja, ka tiks izveidoti divi kontroles punkti un trīs novērošanas punkti.

Ministrijas pārstāvis skaidroja, ka militārā policija novēros pamiera ievērošanu un gādās, lai nekas netraucē humānās palīdzības piegādes un slimo un ievainoto cilvēku evakuāciju, kā arī gādās, lai karojošās puses neturpina sadursmes.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 320 000 cilvēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu