Tramps: Irāna nedzīvo saskaņā ar kodolvienošanās «garu»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien kritizēja Irānu, jo tā nedzīvojot saskaņā ar 2015.gadā panāktās kodolvienošanās garu.

«Es nedomāju, ka Irāna rīkojas saskaņā» ar vienošanos, no sava golfa kluba Ņūdžersijā paziņoja Tramps.

«Es nedomāju, ka viņi dzīvo saskaņā ar vienošanās garu,» viņš piebilda.

Tramps jūlijā atkāpās no sava priekšvēlēšanu kampaņas solījuma lauzt ar Irānu noslēgto kodolvienošanos, Baltais nams 17.jūlijā paziņoja, ka vienošanās un ar to saistītā atteikšanās no sankcijām pagaidām paliek spēkā, jo Irāna pilda līguma nosacījumus.

Jūlijā bija pienācis jauns Kongresa termiņš, līdz kuram Trampa administrācijai bija jāpaziņo, vai Irāna atbilstoši līgumam ierobežojusi savu kodolprogrammu.

Kā paredz pirms diviem gadiem noslēgtais līgums, Teherānai jāsamazina kodolieroču izgatavošanai izmantojamo materiālu ražošana apmaiņā pret sankciju samazināšanu.

Tramps pasaules lielvalstu noslēgto līgumu ir nosaucis par «visu laiku sliktāko vienošanos», vainojot Irānu par terorisma atbalstīšanu Tuvajos Austrumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu