Barnjē gatavs paātrināt «Brexit» sarunas, nobažījies par Īrijas robežu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisijas (EK) «Brexit» sarunu delegācijas vadītājs Mišels Barnjē ceturtdien paziņojis, ka ir gatavs paātrināt sarunu gaitu ar Lielbritāniju, tomēr pauda bažas par līdzšinējo progresu un Londonas priekšlikumu Īrijas robežas jautājumā.

«Ņemot vērā aizejošo laiku, un šis aizejošais laiks mani uztrauc, esmu gatavs paātrināt, intensificēt sarunu ritmu,» viņš pavēstīja preses konferencē.

Barnjē komentāri izskanēja brīdī, kad EK delegācija publicēja dokumentu par Ziemeļīrijas un Īrijas robežas jautājumu.

Savā jaunajā nostājā Brisele skaidri norādīja, ka Lielbritānija ir atbildīga par Ziemeļīrijas un Īrijas robežas problēmas atrisināšanu.

«Mani satrauc tas, ko es redzu Lielbritānijas dokumentā par Īriju un Ziemeļīriju,» atzina Barnjē.

«Lielbritānija vēlas, lai ES aptur savu tiesību aktu, tās muitas savienības un vienotā tirgus piemērošanu topošajā jaunajā ES ārējā robežā,» viņš sacīja.

«Lielbritānija vēlas izmantot Īriju kā izmēģinājuma gadījumu turpmākām ES-Lielbritānijas muitas attiecībām,» paziņoja Barnjē, brīdinot, ka «tas nenotiks».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu