Pētnieki prognozē lielu vēlētāju aktivitāti Vācijas parlamenta vēlēšanās

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CLEMENS BILAN / EPA

Pētnieki prognozē, ka šomēnes paredzētajās Vācijas parlamenta vēlēšanās būs lielāka vēlētāju aktivitāte nekā iepriekšējās Bundestāga vēlēšanās pirms četriem gadiem.

«Es prognozēju, ka vēlēšanās piedalīsies 75% līdz 80% vēlētāju,» sestdien laikrakstiem «Stuttgarter Zeitung» un «Stuttgarter Nachrichten» norādīja socioloģijas institūta INSA vadītājs Hermans Binkerts.

Parlamenta vēlēšanās 2013.gadā piedalījās 71,5% balsstiesīgo Vācijas pilsoņu.

Sabiedrisko pētījumu un statistikas analīzes institūts «Forsa» prognozē, ka vēlētāju aktivitāte varētu būt starp 74,5% un 75,5%, pavēstīja tā vadītājs Manfrēds Gilners.

Pētnieki norādīja uz vairākiem pastiprinātas intereses cēloņiem.

Binkerts norādīja, ka 39% aptaujāto nevēlas kancleres Angelas Merkeles atkārtotu nokļūšanu šajā amatā, un tādēļ šajās vēlēšanās ir gatavi balsot.

Tāpat ir pazīmes, kas liecina, ka iepriekš nebalsojušos vāciešus piesaista pret imigrāciju noskaņotā eiroskeptiķu partija «Alternatīva Vācijai» (AfD).

Savukārt citus vēlētājus balsot motivē vēlme neļaut AfD gūt labus panākumus.

Bundestāga vēlēšanas Vācijā notiks 24.septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu