Romas pāvests sāk divu gadu kampaņu migrantu aizstāvībai

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas pāvests Francisks trešdien sāka divu gadu ilgu izglītošanas kampaņu par migrantu ciešanām, lai pretotos augošajam noskaņojumam pret imigrāciju ASV un Eiropā, ar pasaulei adresētu aicinājumu «Nebaidieties!».

Francisks pozēja pašbildēm (selfijiem), sarokojās, skūpstīja zīdaiņus un apskāva migrantus savas iknedēļas audiences beigās, ar savu piemēru mācot, ka no «citiem» nav jābaidās.

Kampaņa, kuru vada Vatikāna labdarības organizācija «Caritas», mudina cilvēkus tikties ar migrantiem un klausīties viņu stāstus, nevis uztvert viņus kā statistikas subjektus un vērtēt pēc negatīviem stereotipiem.

Francisks, kurš pats dzimis Argentīnā itāļu imigrantu ģimenē, aicināja atsevišķus cilvēkus un valdības sirsnīgi uzņemt migrantus un dalīties ar tiem viņu ciešanās, kā to esot darījis Jēzus. Runājot atplestām rokām, pāvests sacīja, ka migrantus vada ļoti kristīgs tikums – cerība atrast labāku dzīvi, un valstīm vajadzētu dalīties šajā cerībā, uzņemot un integrējot viņus.

«Brāļi, nebaidieties dalīties ceļojumā. Nebaidieties dalīties cerībā,» pāvests sacīja ticīgo pūlim Svētā Pētera laukumā.

Romas katoļu baznīca uzņēmusies šo kampaņu laikā, kad Rietumos pastiprinājies pret imigrantiem vērsts noskaņojums. Vācijas parlamenta apakšpalātas Bundestāga vēlēšanās svētdien pārstāvību Bundestāgā pirmoreiz ieguva pret imigrantiem noskaņotā labējā partija «Alternatīva Vācijai» (AfD), uzreiz kļūstot par trešo lielāko partiju. ASV prezidents Donalds Tramps mēģina samazināt valstī uzņemamo migrantu skaitu.

Francisks ir vairākkārt aicinājis valstis uzņemt migrantus un izbeigt kolektīvas izraidīšanas, apgalvojot, ka migrantu cieņa un tiesības uz aizsardzību esot svarīgākas par nacionālās drošības apsvērumiem. Vienlaikus viņš arī atzina, ka valdībām ir jāpārvalda migrantu plūsmas «ar apdomu,» ņemot vērā to, cik daudz cilvēku tās spēj veiksmīgi integrēt sabiedrībā.

ASV Katoļu bīskapu konference ir vairākkārt nosodījusi imigrācijas ierobežojumus un ieņēmusi skarbu nostāju pret dažām Trampa administrācijas iniciatīvām.

Kampaņas organizētāji aicina katoļus iesaistīties migrantu atbalstīšanā, publicējot viņiem labvēlīgus paziņojumus sociālajos medijos un piedaloties programmās, kur viņi var satikt migrantus, piemēram, skolās vai draudzēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu