Tikai septītā daļa katalāņu uzskata, ka konflikts ar Madridi beigsies ar neatkarību

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Katalonijā tikai septītā daļa iedzīvotāju uzskata, ka pašreizējais konflikts starp šo reģionu un Spānijas centrālo valdību beigsies ar Katalonijas neatkarību, liecina pirmdien publicēti aptaujas rezultāti.

Vairāk nekā divas trešdaļas aptaujāto uzskata, ka šis process ir kaitējis reģiona ekonomikai.

Sociālo pētījumu firmas GAD3 veiktās aptaujas pirmajā daļā tika prognozēts, ka Katalonijas neatkarību atbalstošās partijas uzvarēs reģionālajās vēlēšanās, bet tās varētu neiegūt parlamentāro vairākumu, kas vajadzīgs reģiona atdalīšanās turpināšanai.

Aptaujas otrajā daļā 15% aptaujāto uzskatīja, ka šis process beigsies ar neatkarīgas Katalonijas izveidošanos.

Aptauja tika veikta no 30.oktobra līdz 3.novembrim, intervējot 1233 cilvēkus, un tās rezultātus pirmdien publicēja Katalonijas laikraksts «La Vanguardia».

Tikai nedaudz vairāk par piektdaļu aptaujāto uzskatīja, ka krīze novedīs pie sarunām starp reģiona varas iestādēm un Madridi.

Katalonijas neatkarības centieni ir ievilkuši Spāniju dziļākajā politiskajā krīzē kopš demokrātijas atjaunošanas 20.gadsimta septiņdesmitajos gados un sašķēluši valsti, uzkurinot pretspānisku noskaņojumu Katalonijā un nacionālisma tendences citur.

Šī nedrošība ir pamudinājusi vairāk nekā 2000 firmas pārcelt savus juridiskos galvenos birojus no Katalonijas uz citiem Spānijas reģioniem pēc Katalonijas neatkarības referenduma 1.oktobrī. Spānijas Banka ir paziņojusi, ka konflikta turpināšanās var novest pie lēnākiem ekonomikas izaugsmes un darbavietu radīšanas tempiem.

67% aptaujāto uzskatīja, ka šis process ir kaitējis ekonomikai. Gandrīz 40% respondentu sacīja, ka firmu aiziešana no Katalonijas īstermiņā negatīvi ietekmēs reģiona ekonomikas izaugsmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu