Izraēlā 20 000 cilvēku protestē pret korupciju valdībā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Amir Cohen / REUTERS

Aptuveni 20 000 cilvēku sestdien sapulcējušies uz demonstrāciju Telavivā, lai protestētu pret korupciju valdībā un premjerministru Benjaminu Netanjahu.

Protestētāji iestājās arī pret likumprojektu, kas, viņuprāt, izstrādāts Netanjahu pasargāšanai no izmeklēšanas.

Netanjahu tiek turēts aizdomās divās korupcijas lietās.

Likumprojekts liegtu Izraēlas policijai publiskot savus atklājumus un sniegt rekomendācijas prokuratūrai par apsūdzībām amatpersonām.

Likumprojekta atbalstītāji apgalvo, ka tādejādi tiks labāk aizsargātas aizdomās turamo tiesības, bet kritiķi uzskata, ka tas palīdzēs turēt sabiedrību neziņā par kriminālizmeklēšanām, kas saistītas ar Netanjahu.

Izraēlas premjerministrs tiek turēts aizdomās par luksusa dāvanu saņemšanu no turīgiem atbalstītājiem, starp kuriem ir izraēliešu uzņēmējs un Holivudas producents Arnons Milčans, kas esot sūtījis premjeram kastes ar dārgiem cigāriem, dārglietas, šampanieša pudeles un citas mantas desmitiem tūkstošu eiro vērtībā.

Uz premjeru krīt arī aizdomu ēna par mēģinājumu noslēgt slepenu vienošanos ar Izraēlas pārdotākā laikraksta «Yediot Aharonot» izdevēju Arnonu Mozesu.

Vienošanās, kas, domājams, tā arī netika noslēgta, būtu garantējusi Netanjahu pozitīvu atspoguļojumu Mozesa laikrakstā apmaiņā pret palīdzību Mozesam ierobežot konkurējošo laikrakstu «Israel Hayom».

Netanjahu noliedz, ka būtu vainīgs, un apgalvo, ka kampaņu pret viņu rīko viņa politiskie pretinieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu