Lielbritānijā veiksmīgi operē zīdaini, kas piedzima ar sirdi ārpus ķermeņa

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lesteras slimnīca

Lielbritānijā operāciju veiksmīgi pārcietusi trīs nedēļas veca meitenīte. Viņa piedzima ar sirds ektopiju - retu slimību, kuras rezultātā mazulītes sirds attīstījās ārpus ķermeņa, vēsta raidorganizācija BBC.

Vanelope Houpa Vilkinsa nāca pasaulē bez krūšu kaula, un viņas sirds bija izvirzīta ārpus ķermeņa. Līdz šim meitenītei veiktas trīs operācijas, pirmā no tām - jau 50 minūtes pēc piedzimšanas. Turpmākajās operācijās mazules sirds tika ielikta krūtīs, bet tur palikušais caurums nosegts ar ādu.

Ārsti plāno nākotnē izveidot mākslīgu kaulu, lai pasargātu sirdi.

Sirds ektopija ir ļoti reta slimība. Vairums ar to slimo bērniņu piedzimst nedzīvi, bet citi nodzīvo ļoti neilgu laiku. Glenfīldas slimnīcas ārsti nezināja nevienu citu gadījumu Lielbritānijā, kad ar sirds ektopiju piedzimis mazulis būtu izdzīvojis, taču ASV ir vairāki šādi gadījumi.

Vanelope 22.novembrī nāca pasaulē ar ķeizargriezienu. Dzemdības tika pasteidzinātas par apmēram mēnesi, lai izvairītos no infekciju riska un sirds stāvokļa pasliktināšanās. Dzemdībās piedalījās apmēram 50 speciālistu, tai skaitā sirds ķirurgi, anesteziologi un vecmātes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu