ASV amatpersonas olimpiādē varētu tikties ar Ziemeļkorejas pārstāvjiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

ASV viceprezidents Maiks Penss un citas augsta ranga amatpersonas varētu tuvākajās dienās Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs tikties ar ziemeļkorejiešiem, pirmdien pieļāva ASV valsts sekretārs Rekss Tilersons.

Vizītes gaitā Peru vaicāts, vai Penss pieņemtu uzaicinājumu tikties ar Ziemeļkorejas delegāciju, Tilersons to neizslēdza.

«Attiecībā uz viceprezidenta braucienu uz Olimpiādi un to, vai tur būs iespēja tikties ar Ziemeļkoreju, es uzskatu, ka mums būs jāskatās,» viņš sacīja žurnālistiem.

Vaicāts, vai tas nozīmē, ka viņš nesaka «nē», Tilersons atbildēja: «Mēs skatīsimies. Mēs skatīsimies, kas notiek.»

Vaicāts par Tilersona izteikumiem, Penss žurnālistiem Aļaskā sacīja, ka viņš nav pieprasījis tikšanos ar ziemeļkorejiešiem. Vienlaikus viņš atkārtoja valsts sekretāra nostāju, sakot: «Mēs skatīsimies, kas notiek.»

«Prezidents [Donalds] Tramps sacījis, ka viņš vienmēr tic sarunām», norādīja Penss, vēlreiz uzsverot, ka viņš rīkot sarunas nav lūdzis.

«Bet mans vēstījums, lai arī kāda būtu situācija, lai arī kas būtu klāt, būs tāds pats. Un tas ir, ka Ziemeļkorejai ir jāatsakās no kodolieroču programmas un ballistisko raķešu ambīcijām,» sacīja viceprezidents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu