Pentagona aģentūra «pazaudējusi» 800 miljonus dolāru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pentagons.
Pentagons. Foto: Reuters/ScanPix

Pentagona Aizsardzības loģistikas aģentūra (DLA) pazaudējusi dokumentus par tēriņiem 800 miljonu dolāru apmērā, vēsta ASV medijs, atsaucoties uz uzņēmuma «Ernst and Young» veiktā audita rezultātiem.

Aģentūra informējusi, ka šie 800 miljoni dolāru izlietoti militārās būvniecības projektiem un datorsistēmām, tomēr dokumentāru pierādījumu šīs naudas izlietojumam nav.

DLA atzīst pieļauto kļūdu pienācīgā izlietotās naudas uzskaitē, tomēr aģentūra uzsver, ka šis gadījums nekādā veidā nemazinot tās uzticamību, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Aģentūras pārstāvji uzsvēra, ka DLA ir pirmā šāda izmēra un sarežģītības ASV valdības aģentūra, kurā tiek veikts audits, un aģentūras pārstāvji negaida, ka audita rezultāti sākotnējā audita ciklā būšot nevainojami.

DLA jau spērusi nepieciešamos soļus situācijas uzlabošanai.

Aizsardzības loģistikas aģentūra tika izveidota Otrā pasaules kara laikā.

DLA ir viena no lielākajām Pentagona aģentūrām, kuras gada budžets veido aptuveni 40 miljardus dolāru. Aģentūra nodarbina 25 000 cilvēku.

Savukārt Pentagona kopējais gada budžets pārsniedz pustriljonu dolāru, vēsta «Politico».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu