Apšaude Floridā: 15 gadus vecs skolēns tika sašauts, glābjot skolasbiedrus

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušonedēļ 19 gadus vecs jaunietis vidusskolā Pārklendā, Floridas štatā, sarīkoja apšaudi, kurā dzīvību zaudēja 17 cilvēki. Līdzās skumjajām ziņām izskanējis arī kāds stāsts par lielu varonību. 15 gadus vecais Entonijs Borhess apšaudes laikā neapjuka un metās aizslēgt klases telpas durvis, tādējādi paglābjot vismaz 20 skolasbiedru dzīvības, kaut arī pats tika sašauts piecas reizes, vēsta aģentūra AP.

Borhesa draugs Karloss Rodrigess intervijā telekanāla ABC raidījumam «Good Morning America» stāstīja, ka abi izdzirdējuši šāvienus un patvērušies tuvākajā klases telpā. Neviens nezināja, kā rīkoties, taču Borhess esot «uzņēmies iniciatīvu, lai izglābtu savus klasesbiedrus».

Kamēr Borhess centās aizvērt un aizslēgt durvis, uzbrucējs viņu piecas reizes sašāva kājās. Viena no lodēm skāra puiša muguru.

«Viņam priekšā ir ilga atveseļošanās, bet viņš ir dzīvs un stabilā stāvoklī,» teikts portālā «GoFundMe», kur tiek vākti līdzekļi viņa ārstēšanai. Pašlaik savākti jau vairāk nekā 500 000 ASV dolāru.

Puiša tēvs Rojers Borhess sacīja, ka dēls pēc sašaušanas esot viņam piezvanījis, guļot uz grīdas. Borhess paklausīja tēva lūgumam neizbeigt zvanu, taču kādā brīdī dēla balss vairs nebija dzirdama.

«Viņš vēlāk teica, ka esot aizmetis telefonu, jo domājis, ka nāk [uzbrucējs]. Viņš gribēja izlikties, ka nav pie samaņas, lai viņš neturpinātu šaut,» stāsta tēvs.

Borhesa ģimene ir no Venecuēlas. Tēvs norādīja, ka Entonijs esot aizrāvies ar futbolu. Kad to uzzināja amerikāņu futbolists Landons Donovans, viņš savus fanus aicināja ziedot Borhesam.

Ne slimnīca, ne policija nekomentēja Borhesa pašreizējo veselības stāvokli. Taču šerifa birojs norādīja, ka puisim «priekšā vēl tāls ceļš un nepieciešamas vairākas operācijas».

Baltā nama pārstāve Sāra Hakabija Sandersa otrdien pateicās Borhesam par apšaudes laikā izrādīto drosmi.

19 gadus vecais Nikolass Kruss 14.februārī Pārklendas pilsētas Mārdžorijas Stounmenas Daglasas vidusskolā, kurā viņš iepriekš bija mācījies, ieradās ar pusautomātisko triecienšauteni «AR-15» un lielu daudzumu munīcijas un sarīkoja apšaudi, nogalinot 17 cilvēkus un vairākus desmitus ievainojot.

Kruss disciplīnas pārkāpumu dēļ pirms tam bija izslēgts no skolas. Policija viņu aizturēja netālajā Koralspringsā. Apsūdzība viņam tika izvirzīta nākamajā dienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu