Vācijas sociāldemokrātu partijas balsojumā par koalīciju ar Merkeli nobalsojušo skaits pārsniedzis 20%

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas sociāldemokrātu (SPD) iekšējā referendumā par iesaistīšanos vēl vienā koalīcijas valdībā ar kancleres Angelas Merkeles konservatīvo bloku (CDU/CSU), nobalsojuši vairāk nekā 20% partijas biedru, un tas nozīmē, ka balsojuma iznākums būs saistošs partijas vadībai.

Partijas iekšējo referendumu uzskata par notikušu, ja tajā piedalījušies vismaz 20% biedru, un partijas preses pārstāve piektdien apstiprināja, ka nobalsojusi jau piektā daļa.

Balsojumā, kas ar pasta starpniecību sākās otrdien, tiesīgi piedalīties 463 723 reģistrētie SPD biedri. Viņiem ir laiks līdz 2.marta pusnaktij, lai biļetenus nogādātu SPD galvenajā mītnē Berlīnē. Rezultātu paziņošana gaidāma nākamās nedēļas nogalē.

Ja SPD iekšējā referendumā nobalsos pret vēl vienu «lielo koalīciju» ar konservatīvajiem, Vācijai draud jaunas vēlēšanas vai arī mazākuma valdība.

Iepriekšējais Merkeles mēģinājums izveidot CDU/CSU koalīciju ar brīvajiem demokrātiem (FDP) un zaļajiem jeb tā dēvēto Jamaikas koalīciju cieta neveiksmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu