Sīrijā nogāzusies Krievijas transportlidmašīna; gājuši bojā 39 cilvēki

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija otrdien paziņojusi, ka Sīrijas ziemeļrietumos nogāzusies krievu armijas transportlidmašīna un tajā esošie 39 cilvēki gājuši bojā.

Lidmašīnā «An-26» atradušies 33 pasažieri un seši apkalpes locekļi, un visi viņi gājuši bojā.

Iepriekš tika ziņots, ka lidmašīnā atradušies tikai 26 pasažieri.

Visi bojāgājušie bija Krievijas militārpersonas, pavēstījusi ministrija.

Lidmašīna nogāzusies nolaišanā laikā aptuveni 500 metrus no Hmeimimas gaisa spēku bāzes, ko Krievija īrē Sīrijas Vidusjūras piekrastē.

Ministrija apgalvo, ka katastrofu izraisījuši tehniski iemesli un nekas neliecina, ka uz lidmašīnu būtu šauts.

Lai gan Hmeimimas bāze atrodas tālu no karadarbības zonām, decembrī tā tika apšaudīta.

Sākta notikušā izmeklēšana, paziņojusi ministrija.

Kopš Krievija pirms divarpus gadiem iesaistījās Sīrijas pilsoņkarā, sniedzot atbalstu no gaisa Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam, tā zaudējusi deviņas kara lidmašīnas.

Pagājušajā mēnesī Sīrijas nemiernieki Idlibas provincē valsts ziemeļrietumos notrieca Krievijas lidmašīnu «Su-25». Pilots katapultējās, taču, apjaušot, ka viņam draud sagūstīšana, uzspridzinājās ar rokasgranātu.

«An-26» ir divmotoru propelleru transportlidmašīna, kas konstruēta pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados vēl toreizējā PSRS. To ražošana tika pārtraukta 1986.gadā. Tomēr liels skaits šādu lidmašīnu joprojām tiek izmantots Krievijā, kā arī citās valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu