Vācijas policija: Berlīnes pusmaratona dalībnieki un skatītāji nebija apdraudēti

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Vācijas policijai nav konkrētu pierādījumu, ka islāmistu teroristi gatavojuši uzbrukumu Berlīnes pusmaratonam, un tā dalībnieki un skatītāji nebija apdraudēti, paziņojis Berlīnes policijas preses sekretārs.

«Skrējēji, dalībnieki un personāls nevienu brīdi nebija apdraudēti,» Vācijas galvaspilsētas policijas preses sekretārs Tomass Neiendorfs sacīja ziņu aģentūrai DPA.

Svētdien policija aizturēja sešus aizdomās turamos, kā arī veica kratīšanu vairākās dzīvesvietās un transportlīdzekļos.

Šī operācija bija saistīta ar cilvēkiem, kurus «mēs iekļaujam islāmistu teroristu sfērā», teica Neiendorfs.

Kratīšanu laikā atsavināti mobilie tālruņi un datori, kurus policija pašlaik pēta, sacīja preses sekretārs.

Bija «atsevišķi pierādījumi, ka aizturētie, kas ir vecumā no 18 līdz 21 gadam, varētu būt bijuši iesaistīti nozieguma gatavošanā attiecībā uz šo pasākumu», norādīja Neiendorfs, runājot par pusmaratonu.

Sīkāku informāciju policija nesniedz.

Vācijas mediji vēsta, ka ticis plānots Berlīnes pusmaratona laikā sarīkot uzbrukumu ar nažiem.

Laikraksts «Die Welt» ziņoja, ka galvenais aizdomās turamais pazinis Anisu Amri - tunisieti, kurš 2016.gadā ietrieca smago automašīnu Berlīnes Ziemassvētku tirdziņā, nogalinot 12 cilvēkus.

Laikraksts vēstīja, ka aizdomas turamais speciāli uzasinājis vairākus nažus, ar kuriem plānojis uzbrukt maratona dalībniekiem un skatītājiem.

Berlīnes pusmaratons, kurā piedalījās 36 000 skrējēju un kuru vēroja 250 000 skatītāju, svētdien notika bez incidentiem.

2013.gada 15.aprīlī pie Bostonas maratona finiša līnijas notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti.

ASV izmeklētāji noskaidroja, ka spridzekļus bija uzstādījuši divi čečenu imigranti ar radikāli islāmistiskiem uzskatiem - brāļi Džohars un Tamerlans Carnajevi. Tamerlanu Carnajevu dramatiskas vajāšanas operācijas laikā ASV drošības dienesti likvidēja, bet jaunākais brālis Džohars, kurš vajāšanas laikā guva smagus ievainojumus, tika sagūstīts un viņam ir piespriests nāvessods, kas vēl nav izpildīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu