Tramps: Ziemeļkorejas lēmums izbeigt izmēģinājumus ir «laba ziņa pasaulei»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps ir reaģējis uz Ziemeļkorejas sestdien pausto solījumu izbeigt kodolizmēģinājumus un starpkontinentālo ballistisko raķešu izmēģinājumus, kā arī slēgt savu kodolizmēģinājumu poligonu, nosaucot to par «labu ziņu pasaulei».

«Šī ir ļoti laba ziņa Ziemeļkorejai un Pasaulei – liels progress! Gaidu mūsu Samitu,» Tramps ierakstīja tviterī dažas minūtes pēc Ziemeļkorejas paziņojuma.

Trampa pieminētais samits ir viņa tikšanās ar Ziemeļkorejas vadītāju Kimu Čenunu, kas gaidāma maija beigās vai jūnijā.

Ziemeļkorejas solījumu atzinīgi novērtēja arī Dienvidkoreja, nosaucot to par «nozīmīgu progresu» uz Korejas pussalas denuklearizāciju.

«Tas radīs ļoti pozitīvu vidi gaidāmo Starpkorejas un Ziemeļkorejas-ASV samitu panākumiem,» paziņoja Dienvidkorejas prezidenta birojs. Pēc nepilnas nedēļas ir gaidāma Kima Čenuna un Dienvidkorejas prezidenta Muna Džēina tikšanās demilitarizētajā zonā starp abām Korejas valstīm.

Japāna tomēr nav apmierināta ar Ziemeļkorejas solījumu izbeigt kodolizmēģinājumus un starpkontinentālo ballistisko raķešu izmēģinājumus, sestdien paziņoja Japānas aizsardzības ministrs Icunori Onodera, brīdinot, ka Tokija turpinās izdarīt maksimālu spiedienu uz Phenjanu.

«Mēs nevaram būt apmierināti,» Onodera sacīja reportieriem Vašingtonā, atzīmējot, ka Phenjana nepieminēja «atteikšanos no īsa un vidēja darbības rādiusa ballistiskajām raķetēm».

Onodera piebilda, ka Japāna nemainīs savu politiku izdarīt spiedienu uz Phenjanu, lai panāktu «galīgu atteikšanos no masu iznīcināšanas ieročiem, kodolieročiem un raķetēm».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu