Izkrāpj ziedojumus par neeksistējoša bērna ārstēšanu (65)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Policijai izdevies aizturēt kādu 1989.gadā dzimušu jaunieti, kurš tiek turēts aizdomās par naudas izkrāpšanu, lūdzot ziedot līdzekļus jaundzimušā ārstēšanai.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis informēja, ka aizturēti arī divi 1988.gadā dzimuši līdzzinātāji, kura konta numurus izmantojis negodīgais ziedojumu vācējs.

Pagājušā gada nogalē kāds vīrietis interneta vidē ievietojis sludinājumu, kurā norādījis, ka viņa ģimenē nesen piedzimis bērniņš, kurš nācis pasaulē smagi slims, tādēļ bijušas nepieciešamas vairākas dārgas operācijas, kuras arī veiktas. Rezultātā jaundzimušā dzīvību tomēr nav izdevies glābt, taču tagad jāsamaksā par sarežģītajām operācijām, vēstīja sludinājums.

Jaunietis aicinājis iedzīvotājus ziedot naudu operāciju apmaksai, pārskaitot to uz sludinājumā norādītiem kontu numuriem.

Izrādās, ka jaunietis bijis krāpnieks un tādā veidā viņš no labticīgiem iedzīvotājiem izkrāpis aptuveni 1000 latus, kurus tērējis personiskajām vajadzībām, pastāstīja Sadovskis.

Aizvakar policijai šo jaunieti izdevies aizturēt, turklāt aizturēti arī abi līdzdalībnieki, kuru kontu numuri tikuši izmantoti naudas vākšanai.

Sludinājuma ievietotājs agrāk nav tiesāts, taču saistībā ar iespējamām krāpnieciskām darbībām viņu meklēšanā jau iepriekš izsludinājis Valmieras policijas iecirknis.

Patlaban pret 1989.gadā dzimušo jaunieti sākti divi kriminālprocesi - par krāpšanu pēc Krimināllikuma 177.panta 1.daļas un par atkārtotu svešas kredītkartes nelikumīgu izmantošanu pēc Krimināllikuma 193.panta 4.daļas, pastāstīja Sadovskis.

Ikvienu, kurš ir pārskaitījis naudu minētās krāpšanas shēmas īstenotājiem, policija aicina nekaunēties un droši ziņot tiesībsargājošajām iestādēm. Patlaban ir saņemti tikai četru cietušo personu iesniegumi, taču policijas rīcībā ir ziņas, ka apkrāpto skaits varētu būt krietni lielāks.

Tiesa šodien lemj par apcietinājuma piemērošanu aizturētajam 1989.gadā dzimušajam jaunietim.

Komentāri (65)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu