Jelgavā aiztur sērijveida slepkavu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts policijas (VP) darbinieki, veicot pirmstiesas izmeklēšanu trīs kriminālprocesos par trīs sieviešu nežēlīgu noslepkavošanu Jelgavā, aizturējuši 1975.gadā dzimušu vīrieti, kuram tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu.

Nogalina trīs sievietes

Kā TVNET informēja VP pārstāve Ieva Sietniece, šā gada 12.jūlijā Jelgavas novadā, kādā dzīvoklī tika atrasts 1940.gadā dzimušas sievietes līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Sieviete tika nogalināta ar 39 naža dūrieniem. Veicot pirmstiesas izmeklēšanu šajā kriminālprocesā par sievietes nežēlīgu noslepkavošanu, policijas darbiniekiem izdevies atklāt vēl divas 2008.gadā nežēlīgi izdarītas slepkavības, kurās par upuriem arī bija kļuvušas sievietes.

Nāve dzīvoklī

Pirms trim gadiem, 2008.gada 13.jūlijā Jelgavā, policijas darbinieki saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli Dobeles ielā, kur tika atrasta 1962.gadā dzimusi sieviete ar vardarbīgas nāves pazīmēm - vairākām grieztām brūcēm uz ķermeņa. Savukārt 2008.gada 6.oktobra rītā kāds makšķernieks no Driksas negribot izvilcis daļu no sievietes mirstīgajām atliekām - sievietes galvu. Pieaicinot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, tika sākta vietas apskate un pārējo ķermeņu daļu meklēšana. Upē tika atrasts polietilēna maiss ar iekšējiem orgāniem un vēl citas mirstīgās atliekas. Turpinot meklēšanu, viss liecināja, ka nežēlīgā slepkavība varētu būt izdarīta kādā dārza mājiņā vai tās teritorijā, kur arī policijas darbinieki atrada pārējās ķermeņa mirstīgās atliekas. Izmeklēšanā noskaidrots, ka noslepkavotā ir 1962.gadā dzimusi sieviete.

Noskata sievietes

Veicot pirmstiesas izmeklēšanu šajās slepkavību lietās, noskaidrots, ka visās izdarītajās slepkavībās par upuriem bija noskatītas sievietes. Kā vēlāk izrādījās - slepkava tās bija noskatījis un uzrunājis pie Jelgavas tirgus, ierosinājis kopā lietot alkoholu viņu dzīvesvietā, bet pēc tam dzeršanas laikā noslepkavojis. Visos gadījumos slepkavības ierocis bijis nazis.

Vīrietis iepriekš nav tiesāts

Noziedzīgajos nodarījumos 1975.gadā dzimušais, kurš nav agrāk tiesāts, savu vainu atzīst, pēc tiesu psihiatriskās ekspertīzes atzinuma - pieskaitāms.

Pagājušajā nedēļā, 22.septembrī, kriminālprocesi nodoti Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Draud mūža ieslodzījums

Sākti Kriminālprocesi par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, kas paredz mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu uz laiku no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu, vai nāves sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu