Policists dzērumā nogalina cilvēku un saņem nosacītu sodu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ludzas rajona tiesa otrdien par velosipēdista sabraukšanu un aizmukšanu no negadījuma vietas apsūdzētam Ludzas policistam piesprieda nosacītu sodu. Tiesa nolēma apsūdzēto sodīt ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un četriem mēnešiem un atņemt tiesības uz pieciem gadiem.

Tiesa gan nolēma noteikto pamatsodu neizpildīt, ja divu gadu un četru mēnešu laikā apsūdzētais neizdarīs jaunu noziegumu, nepārkāps sabiedrisko kārtību un izpildīs tiesas uzliktos pienākumus.

Tiesa viņam uzlika par pienākumu reģistrēties Valsts probācijas dienestā, nemainīt dzīvesvietu bez piekrišanas un piedalīties probācijas programmās. 19.decembrī būs pieejams motivēts sprieduma teksts, un tad spriedumu varēs pārsūdzēt Latgales apgabaltiesā.

2010.gada 10.novembrī Ludzā 1982.gadā dzimušais policijas inspektors ar dienesta auto "Hyundai" uzbrauca tajā pašā virzienā braucošam 1962.gadā dzimušam velosipēdistam un no notikuma vietas aizbrauca. Kad policija noskaidroja, kurš likumsargs atradies pie stūres, viņš no alkohola ekspertīzes atteicies.

Velosipēdists ar politraumām smagā stāvoklī ievietots reanimācijā, un, lai arī pacientam iepriekš bijusi vērojama veselības stāvokļa uzlabošanās, viņš tomēr no gūtajām traumām neatguvās un decembra sākumā slimnīcā mira.

Pārbaudē Ludzas iecirknī, kas tika sākta pēc policista izraisītā smagā ceļu satiksmes negadījuma, būtiski pārkāpumi netika konstatēti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu