Iedzīvotāji cīnās pret pedofilu (71)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā, Dzirciema ielā, vairākās sabiedriskā transporta pieturvietās jau vairākas dienas redzami izlīmēti uzsaukumi ar brīdinājumu par šajā apkaimē dzīvojošu pedofilu, raksta laikraksts «Neatkarīgā».

Uz plakātiem ar vīrieša fotogrāfiju vēstīts: «Uzmanību! Pedofils!»

No likuma viedokļa šādas informācijas publiskošana ir uzskatāma par pārkāpumu.

Rīgas Bāriņtiesas vadītājs Aivars Krasnogolovs «Neatkarīgajai» sacīja, ka persona ar lapiņās minēto vārdu un uzvārdu nav atrodama Bāriņtiesas datu bāzē. Valsts probācijas dienestā (VPD) solīja noskaidrot, vai šāda persona ir tiesāta par dzimumnoziegumiem. Pat ja tā izrādītos patiesība, vienā kāpņu telpā dzīvojošie kaimiņi, mazgadīgu bērnu vecāki, vecvecāki vai citi radinieki par to nedrīkstētu zināt.

Iedzīvotāju aktivitātei varētu būt pozitīvs efekts

VPD vadītājs Aleksandrs Dementjevs saka – šādu rīcību var nosaukt par linča tiesu. Viņš gan piebilst, ka iedzīvotāju aktivitātei varētu būt arī pozitīvs efekts, jo

viņi ir parādījuši, ka nav vienaldzīgi pret šādiem noziegumiem, un turpmāk pedofiliem būs grūti realizēt savas tieksmes.

Līdzīgi uzskata Krīžu un konsultāciju centra «Skalbes» vadītāja Inese Ruka, jo bērnus šāda rīcība vairāk pasargā no dzimumnoziedzniekiem un apkārtnē dzīvojošie zina, kā izskatās pedofils, bet no tiesiskuma viedokļa, protams, jārīkojas likumīgi. Viens no apstākļiem, kas veicina pedofilos nesodāmības apziņu, ir tieši sabiedrības inertums. To atzinuši speciālisti, kuri ikdienā strādā ar šiem cilvēkiem.

Komentāri (71)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu