Rīgā spēļu zālē notikusi slepkavība (145)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgā spēļu zālē kāds vīrietis ar nazi nodūris spēļu zāles darbinieci, bet kādu zāles apmeklētāju smagi ievainojis, žurnālistiem pavēstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Papildināts viss teksts

Viņš informēja, ka Rīgas reģiona policijas pārvalde sākusi kriminālprocesu par spēļu zālē Pārdaugavā notikušu slepkavību un slepkavības mēģinājumu. 1992.gadā dzimis vīrietis sestdien, 2.martā,

ap pustrijiem dienā iegājis kādā spēļu zālē, piegājis pie operatores, sācis runāt un tad pēkšņi uzbrucis no aizmugures ar nazi un 10 reižu iedūris viņai krūtīs.

Pēc gūtajiem ievainojumiem savainotajai sievietei izdevās pamest spēļu zāles telpas, taču viņa nomira uz ielas.

Vīrietis arī uzbrucis spēļu zāles apmeklētājam – 50 gadu vecam vīrietim. Arī viņš sadurts ar nazi, bet viņa dzīvība vairs nav apdraudēta. Policijas darbinieki uzskata, ka vīrietis uzbrucis viņam ar domu nogalināt.

Viss noticis tik ātri, ka izsauktā apsardze neesot paguvusi ierasties notikuma vietā, sacīja Grišins.

Rīgas reģiona pārvalde sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 118.panta otrās daļas par slepkavību vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos. Likumā paredzētais sods ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Vēl vienam vīrietim sagriezta jaka, taču, par laimi, smagāki ievainojumi nav gūti.

Iespējamais vainīgais jau iepriekš ir tiesāts par vidēji smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Grišins arī īsi ieskicēja aizdomās turētā vīrieša personību – ar nesakārtotu privāto dzīvi, mēdz lietot sintētiskās narkotiskās vielas, metamfetamīnu, taču ikdienā gan tās nelieto, ir brīvdienu narkotiku lietotājs, lieto arī alkoholu.

Aizturētais vīrietis arī spēlējis azartspēles un pirms kāda laika paspēlējis būtisku naudas summu.

Policijas rīcībā gan nav datu par to, ka viņš būtu spēlējis tieši šajā spēļu zālē.

Nozieguma dienā viņš neesot spēlējis. Motīvi ir neskaidri, un, pēc Grišina teiktā, savas rīcības cēloņus nav varējis izskaidrot arī aizdomas turētais. Zināms, ka vairākas dienas pirms veiktā nozieguma vīrietis lietojis alkoholu.

Tiesa apcietina par spēļu zāles darbinieces slepkavību aizturēto jaunieti

Tiesa šodien piemērojusi apcietinājumu jaunietim, kuru pagājušajā nedēļā policija aizturēja par spēļu zāles darbinieces slepkavību un viena vīrieša ievainošanu Pārdaugavā, pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Komentāri (145)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu