Liepājā jūrā noslīkst desmit gadus vecs zēns (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vakar Liepājā, Vaiņodes ielas galā, jūrā noslīcis kāds 10 gadus vecs zēns, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Izsaukumu uz nelaimes vietu glābēji saņēmuši plkst.21.40. Bija informācija, ka bērns iegājis peldēties un pazudis.

Bērna meklēšanā iesaistījās VUGD, Nacionālo bruņoto spēku Krasta apsardzes kutera apkalpe, Valsts policija un Liepājas pludmales glābšanas dienests. Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Ulbina sacīja, ka glābšanas darbus koordinēja Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs. Tā kā jūrā bija lieli viļņi un spēcīga straume, kas apgrūtināja bērna meklēšanu ar laivu, ceļā uz notikuma vietu bija arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters, taču tas tika atsaukts.

Ap plkst.23 noslīkušais zēns atrasts izskalots jūras krastā, aptuveni 500 metrus no vietas, kur viņš iegājis peldēties. Mediķi konstatēja viņa nāvi.

Pēc Ulbinas teiktā, tēvs ar četriem nepilngadīgiem bērniem bija devies uz pludmali atpūsties, kad kādā brīdī pamanīja, ka kopā ar pārējiem bērniem nav viņa 10 gadus vecā dēla, kurš bija devies peldēties un nebija atgriezies.

Negadījuma apstākļus noskaidro policija.

Kā informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Signe Šteinberga, šis ir otrais gadījums šosezon Liepājas pusē, kad peldēšanās beidzas traģiski. Abās nelaimēs dzīvību zaudējuši nepilngadīgi zēni.

Jau ziņots, ka 17.maijā Liepājā jūrā noslīka 12 gadus vecs zēns. Pēc plkst.20 saņemts izsaukums, ka jūrā, iepretī Klaipēdas ielai pie Dienvidu forta, nepieciešama palīdzība cilvēkam. Notikuma vietā glābēji konstatēja, ka nelaimē nonākušais ir gājis bojā, - no jūras tika izvilkts 12 gadus veca zēna līķis.

VUGD kopumā pagājušajā diennaktī saņēmis 47 izsaukumus, no kuriem 23 bija ugunsgrēki, trīs meža ugunsgrēki, 16 - glābšanas darbi, bet pieci izrādījās maldinājumi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu