Paziņas iesaista prostitūcijā ārzemēs (49)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Patlaban nepieciešams pievērst pastiprinātu uzmanību fiktīvajām laulībām un vieglas peļņas piedāvājumiem ārvalstīs. Valsts policija savā darbībā secinājusi, ka aizvien vairāk cilvēku cenšas savus paziņas un draugus iesaistīt prostitūcijā ārvalstīs, šodien preses konferencē pastāstīja Valsts policijas pārstāvis Andris Rinkevics.

Tāpat cilvēku vervēšana prostitūcijai ārvalstīs notiek caur modeļu aģentūrām un darba sludinājumiem. Policijas novērojumi liecina, ka

lielu daļu cilvēku joprojām interesē vieglas un ātras naudas ieguves iespējas,

tāpēc personas neizvērtē riskus un iesaistās dažādos šaubīgos piedāvājumos.

Kā norādīja Rinkevics, svarīgi ir neiesaistīties fiktīvajās laulībās, bet darba piedāvājumus ārzemēs rūpīgi pārbaudīt, kā arī ar darba devēju noslēgt darba līgumu.

Patlaban Valsts policijā ir divas cilvēktirdzniecības lietas, kurās krimināli sodāmā darbība veicināta caur fiktīvajām laulībām. Vienlaicīgi Rinkevics atgādināja, ka arī

fiktīvu laulību slēgšana ir kriminālnoziegums.

Par valstīm, no kuru pilsoņiem visbiežāk tiek saņemti fiktīvo laulību piedāvājumi, uzskatāmas Pakistāna, Bangladeša un Indija.

Rinkevics norādīja, ka sievietes, kuras ir noslēgušas fiktīvas laulības un aizbraukušas uz attiecīgo valsti, «Latvijai ir zudušas». Vienlaikus policijas pārstāvis iedrošināja sievietes, kuras noslēgušas fiktīvās laulības, vērsties gan Latvijas vēstniecībā, gan konsulārajā departamentā, kā arī policijā neatkarīgi no valsts, kurā viņas atrodas.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu