Nošautā Rēzeknes uzņēmēja lietā apcietināti trīs aizdomās turamie

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Izmeklēšanas gaitā saistībā Rēzeknes uzņēmēja un SIA «Andris auto» līdzīpašnieka 1965.gadā dzimušā Andra Lucatnieka slepkavību policijas darbinieki aizturējuši kopumā septiņas personas, trīs no kurām atzītas par aizdomās turamajām un apcietinātas.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas nodaļas inspektore Anastasija Laizāne, aizdomās par saistību ar Lucatnieka slepkavību ir apcietināti trīs 1993., 1983., un 1997.gadā dzimuši vīrieši - slepkavības izpildītājs, viņa līdzdalībnieks un slepkavības pasūtītāja starpnieks.

Tā kā izmeklēšana kriminālprocesā joprojām turpinās, precīzus pasūtījuma slepkavības motīvus policija pagaidām neatklāj, minot vien to, ka motīvi var būt saistīti gan ar Lucatnieka profesionālo darbību, gan viņa privātajām lietām.

Par šādu likumpārkāpumu vainīgās personas soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kriminālprocess klasificēts pēc Krimināllikuma 117.panta 9.daļas - par slepkavību pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta mantkārīgā nolūkā. Tā gaitā nopratināti 42 liecinieki, veiktas desmit dažādas ekspertīzes un astoņas kratīšanas vairāku personu dzīvesvietās.

Prokuratūrai Lucatnieka lietu plānots nodot līdz augusta beigām.

Jau ziņots, ka 2014.gada 31.janvāra vakarā pēc plkst.19 Rēzeknē, savā privātmājā, Lucatnieks tika nogalināts ar šāvieniem krūtīs un augšstilbos.

Pēc aģentūras LETA rīcībā esošās neoficiālās informācijas, noziegums pastrādāts, izmantojot apgrieztu medību bisi, šauts caur logu. Negadījuma brīdī mājās atradusies arī uzņēmēja sieva, bet meita īsi pirms notikušā bija izbraukusi.

Policija informāciju par negadījumu saņēmusi no ārstniecības iestādes. Kad policijas darbinieki ieradušies notikuma vietā, cietušais bijis jau miris.

Lucatnieks savulaik bija ievēlēts Rēzeknes pilsētas domē, kur vadīja Ekonomikas attīstības un iedzīvotāju nodarbinātības komisiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu