Traģēdiju «Aerodium» izmeklē arī VDI; negadījuma vietu apseko PTAC

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Traģēdiju «Aerodium», kur ceturtdien vēja tuneļa uzlabošanas darbu laikā gāja bojā pakalpojuma sniegšanas uzņēmuma darbinieks, izmeklē Valsts darba inspekcija, kā arī piektdien notikuma vietu apmeklē Patērētāju tiesības aizsardzības centra (PTAC) speciālisti.

VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos Uģis Kozlovskis aģentūrai BNS stāstīja, ka uzreiz pēc zvana no policijas, inspekcija uzsāka arī savu izmeklēšanu par negadījumu darba laikā. Notiek liecinieku aptaujāšana, tiek fiksēta negadījuma vieta, kā arī vairākiem uzņēmumiem pieprasīti dokumenti. Negadījumā iesaistīti vismaz divi komercuzņēmumi.

Savukārt PTAC piektdien apmeklē «Aerodium», lai noskaidrotu, vai ierīce klasificējama kā bīstama.

Jau ziņots, ka «Aerodium» mārketinga vadītāja Līga Gablika ceturtdienas vakarā izplatīja paziņojumu, kurā bija teikts, ka vēja tuneļa uzlabošanas darbu laikā Siguldā gājis bojā pakalpojuma sniegšanas uzņēmuma darbinieks. Pēc negadījuma nekavējoties tika izsaukta ātrā palīdzība un paziņots policijai. Vēja tunelis uz izmeklēšanas laiku tiek slēgts.

Policija informēja, ka bojāgājušais ir 1985.gadā dzimis Polijas pilsonis. Dzīvesvieta viņam bija deklarēta Latvijā. Policija uzsākusi kriminālprocesu.

«Aerodium» ir reģistrēts 2003.gadā. Kompānija pieder Ivaram Beitānam (98,5%) un Ingusam Augstkalnam (1,5%). Uzņēmums ražo vēja tuneļus un lielāku atpazīstamību ieguva pēc dalības Turīnas olimpiskajās spēlēs 2006.gadā.

Vēja tuneļi sniedz iespēju cilvēkiem lidot gaisā bez spārnu vai citu ierīču palīdzības, izmantojot tikai vertikāli vērstu vēja spēku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu