Krāslavas novadā aiztur 28 Irākas pilsoņus; nav vietu, kur izmitināt

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns / LETA

Krāslavas novadā vakar par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturēti 28 Irākas pilsoņi un šobrīd Valsts robežsardzei vairs nav brīvu vietu nelegālo imigrantu izmitināšanai, informēja Valsts robežsardzē. Irākas pilsoņi Latvijā ieceļoja, nelikumīgi šķērsojot Latvijas-Baltkrievijas robežu. Šī ir lielākā vienā reizē aizturētā nelegālo imigrantu grupa. Tikmēr sabiedrībā jau domubiedri sarosījušies un vāc palīdzību bēgļiem.

Kaplavas pagastā uz ceļa Krāslava-Varnaviči robežsargi aizturēja 28 personu grupu - septiņus vīriešus, sešas sievietes un 15 bērnus ar Irākas ceļošanas dokumentiem.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā sākts kriminālprocess.

Krimināllikums par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu, ja to izdarījusi personu grupa, paredz brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Visas personas pieprasīja patvērumu Latvijā, un tagad valstij būs jāizlemj, vai ārvalstniekiem piešķirt bēgļa vai alternatīvo statusu.

Personas nogādātas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā «Mucenieki», jo šobrīd Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes Aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centrā kopā ar izmantojamajām telpām Valsts policijā ir izmitinātas 134 personas, līdz ar to Valsts robežsardzei vairs nav brīvu vietu, kur aizturētās personas izmitināt.

Soctīklos uzrunā domubiedrus sniegt palīdzību bēgļiem

"Facebook" uzveidota domubiedru grupa "Gribu palīdzēt bēgļiem", to izveidojis Egils Grasmanis, kurš pa dienu izplatīja aicinājumu: "Ir ļoti konkrēta un aktuāla vajadzība - tieši šobrīd uz Muceniekiem ved 28 patvēruma meklētājus no Irākas, no kuriem 14 ir bērni (ir arī viengadīgs un divgadīgs). Man tikko zvanīja no Muceniekiem un lūdza vai nevaram palīdzēt ar pārtiku - vismaz pirmajam laika posmam, jo viņi ieradīsies bez iztikas un bez naudas cik saprotu.

Sabiedrības atsaucība bijusi milzīga.

Šogad deviņu mēnešu laikā par nelikumīgu «zaļās» robežas šķērsošanu aizturēti 373 trešo valstu piederīgie,

kas salīdzinājumā ar pērno gadu kopumā ir trīs reizes vairāk. 257 aizturētie ir no Vjetnamas, bet no Irākas bijušas 39 personas. Tāpat šogad aizturēti 30 Afganistānas iedzīvotāji.

Jau ziņots, ka Latvijai divu gadu laikā būs jāuzņem 531 patvēruma meklētājs no Eiropas dienvidvalstīm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu