SM «Latvijas Pasta» pārbaudē konstatēto nosūta tiesībsargājošajām institūcijām

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Satiksmes ministrijas (SM) pārbaudes ziņojums par valsts uzņēmumu «Latvijas Pasts» ir nosūtīts izvērtēšanai tiesībsargājošajām institūcijām, piektdien žurnālistiem sacīja (SM) valsts sekretāra vietnieks un kompānijas kapitāldaļu turētājs Dins Merirands.

Pagaidām neesot indikāciju par to, ka «Latvijas Pastam» valdes darbības dēļ būtu radušies tieši zaudējumi. «Komisijas ziņojumā nav norādes uz to, ka komisija būtu konstatējusi, ka šādi zaudējumi ir. Tajā pašā laikā ziņojums ir nosūtīts tiesībsargājošajām iestādēm, tās varēs kopumā pavērtēt, vai kāds no šiem konstatējumiem ir vai nav radījis zaudējumus,» teica Merirands.

Viņš norādīja, ka neviens no procesiem «Latvijas Pastā» nav ticis organizēts labākajā iespējamajā veidā, līdz ar to nav pārliecības, ka uzņēmuma iepirkuma sistēma ir bijusi caurskatāma un skaidra. Tāpat komisijas ziņojumā ir bažas par «Latvijas Pasta» iepriekšējās valdes spēju savlaicīgi pieņemt lēmumus un kontrolēt to izpildi.

Aģentūra BNS jau vēstīja, SM pārbaudē «Latvijas Pastā» konstatējusi dažādus pārkāpumus un nepilnības. «Latvijas Pasta» valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs, kā arī uzņēmuma valdes locekļi Arnis Gulbis, Egons Strazdiņš un Ilze Bagatska piektdien iesniedza atlūgumu.

Vēlāk kompānijas akcionāru sanāksme lēma iecelt pagaidu valdi, lai nodrošinātu «Latvijas Pasta» vadības pēctecību un nepārtrauktību. No piektdienas valdes pienākumus uz laiku pildīs līdzšinējie uzņēmuma darbinieki - «Latvijas Pasta» Eksprespasta departamenta direktors Mārcis Vilcāns (valdes priekšsēdētājs), reģionu ekonomists Kristaps Krūmiņš (valdes loceklis) - un SM valsts sekretāra vietniece Ilze Aleksandroviča (valdes locekle).

«Latvijas Pasts» sniedz pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Uzņēmums pieder valstij.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu