Prokuratūra neskatīs Vaideres iesniegumu par Ušakova publicēto karikatūru

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Prokuratūra neskatīs Eiropas Parlamenta deputātes Ineses Vaideres iesniegumu saistībā ar Rīgas mēra Nila Ušakova («Saskaņa») publicēto karikatūru, kurā pausts viedoklis par padomju okupācijas nodarītajiem zaudējumiem, vienlaikus iesniegums nosūtīts izskatīšanai pēc būtības Drošības policijai (DP).

Sīkākus komentārus prokuratūras pārstāve Kristīne Sutugina TVNET nesniedza.

Iepriekš DP paziņojusi, ka vērtēs vēl kādu iesniegumu saistībā ar publicēto karikatūru.

Pats Ušakovs norādījis, ka šādu attēlu publicējis, jo uzskata, ka nav pareizi pašreizējās valstī esošajās problēmās meklēt cēloņus vēsturē, kā arī tērēt lielas naudas summas, lai pētītu pagātnes notikumu radītos zaudējumus tā vietā, lai šos līdzekļus ieguldītu pašreizējo problēmu risināšanā.

PSRS laikā aptuvenie nodarītie zaudējumi Latvijas ekonomikai ir 185 miljardi eiro, lēš PSRS okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanas komisija. Saistībā ar Ušakova publicēto karikatūru Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere vērsusies pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera.

«Aicinu izvērtēt Ušakova publicēto viedokli, uzaicinot viņu uz prokuratūru paskaidrojuma par konkrēto publikāciju sniegšanai, kā arī saukt viņu pie likumā noteiktās atbildības par genocīda pret Latvijas Republiku un tās iedzīvotājiem noliegšanu, attaisnošanu un rupju noniecināšanu,» pausts Vaideres vēstulē, kas nosūtīta ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu