Diennakts laikā dažādos Rīgas mikrorajonos policija aiztur rūdītus narkodīlerus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Pagājušo ceturtdien Valsts policija dažādos Rīgas mikrorajonos aizturēja personas, kuras realizēja karfentanilu un ekstazī.

Rīgas Kurzemes iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti ieguva informāciju par kādu personu, kura, iespējams, saistīta ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti. Likumsargi izmeklēšanas laikā noskaidroja, ka Rīgas centrā, iespējams, kāds vīrietis pārdod MDMA jeb ekstazī tabletes.

Lai pārbaudītu iegūto informāciju, 8.jūnijā ap pusnakti likumsargi ieradās aizdomās turētās personas mājoklī, kur veica sankcionēto kratīšanu.

Pārbaudot aizdomās turētā mājokli, policisti atrada un izņēma aizdomīgas tabletes, kas izskatījās pēc ekstazī. Pēc šā fakta konstatācijas likumsargi turpat aizturēja aizdomās turēto 1987.gadā dzimušo vīrieti. Aizturētais jau vairākas reizes nonācis policijas redzeslokā par narkotisko vielu nelikumīgu apriti un zādzībām.

Ekspertīze apstiprināja, ka atrastās tabletes ir MDMA jeb ekstazī un to svars ir trīs grami.

Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un realizāciju. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Aizturētajam vīrietim tika piespriests drošības līdzeklis apcietinājums.

Savukārt Rīgas Teikas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti 8.jūnijā aizturēja divas personas, kuras realizēja sevišķi bīstamo narkotiku karfentanilu.

Rīgas Teikas iecirkņa policisti, saņemot informāciju par divām personām, kuras Teikas apkārtnē pārdod karfentanilu, nekavējoties sāka izmeklēšanas darbības. Lai pārbaudītu iegūto informāciju, 8. jūnijā pie vienas no aizdomās turētajām personām mājoklī tika veikta sankcionētā kratīšana. Pēc pārbaudes 1974. gadā dzimušais vīrietis tika aizturēts.

Tikmēr otrs pārdevējs, kurš dzimis 1987. gadā, tika aizturēts uz ielas Teikas rajonā. Pie viņa atrasti 0,0607 grami karfentanila.

Abas personas jau vairākas reizes nonākušas policijas redzeslokā par narkotisko vielu neatļautu realizāciju.

Saistībā ar šo noziegumu sākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu nelielā apmērā ar nolūku tās realizēt. Piemērojamais sods ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu