Laikraksts: Par trīs bebru nogalināšanu tiesa piespriež 400 stundu piespiedu darbu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par trīs bebru nogalināšanu Gulbenes rajona tiesa vienam apsūdzētajam piespriedusi 400 stundu otram 180 stundu piespiedu darbu, vēsta laikraksts «Neatkarīgā».

34 un 48 gadus vecie vīrieši pagājušā gada pavasarī Rankā nelikumīgi nošāva trīs bebrus. Viens no vīriešiem bija legāls mednieks, bet otrs ne. Pēc neoficiālas informācijas, šajā konkrētajā gadījumā abus malumedību dalībniekus ar nomedītajiem bebriem ir aizturējusi Ceļu policija.

Lietas materiālos ir fotoattēls, kurā redzama bebru applūdinātā teritorija Rankas īpašumā, kurā nomedīti dzīvnieki, lai šādā veidā risinātu problēmu. Taču šajā gadījumā tas nav kalpojis par attaisnojumu mednieku izdarītajam, jo viņi bebrus ir nošāvuši to saudzēšanas laikā. No tiesas materiāliem redzams, ka nomedītajiem bebriem pat tikusi veikta ekspertīze, lai noteiktu viņu nāves iemeslu, kas šajā gadījumā bijusi nošaušana.

Lai gan bebri ir nelimitēties medījamie dzīvnieki, ir noteikts, ka tos drīkst medīt laikā no 15.jūlija līdz 15.aprīlim.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu