Atrasts miris psihoneiroloģiskās slimnīcas «Ainaži» darbinieks

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

8.februāri savā dzīvesvietā atrasts miris vīrietis, kurš strādājis bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā «Ainaži». Viņš bijis saimniecības daļas vadītājs, TVNET apstiprināja policijā.

Papildināta otrā un trešā rindkopa.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis, visticamāk, izdarījis pašnāvību.

TVNET rīcībā esošā informācija liecina, ka saimniecības darbinieks ārkārtīgi sāpīgi pārdzīvojis skandālu ap slimnīcu un negācijas, ko pēdējā laikā nācies dzirdēt.

Vīrietis tika raksturots kā kompetents, atbildīgs un sirsnīgs cilvēks. Viņš tiek raksturots kā kārtīgs ģimenes cilvēks, kuram atkarības nav bijušas.

Slimnīca pēdējo nedēļu laikā kļuvusi bēdīgi slavena ar to, ka tajā konstatēti pārkāpumi, kas robežojas ar cietsirdību un spīdzināšanu.

Bērnu psihoneiroloģiskajā slimnīcā «Ainaži» no cilvēktiesību viedokļa bija daudz pārkāpumu, kas robežojas ar cietsirdību un spīdzināšanu, sacījis tiesībsargs Juris Jansons.

Saistībā ar šiem pārkāpumiem nosūtīts iesniegums Ģenerālprokuratūrai.
Viņš arī pastāstīja, ka iesniegumos par šo psihoneiroloģisko slimnīcu bija sūdzības par prettiesisku ievietošanu iestādē, veselības pakalpojumu nenodrošināšanu, tāpēc arī pārbaudēs iesaistījās Veselības inspekcija (VI).

Slimnīcas «Ainaži» valdes locekle Ilona Balode uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināta. Slimnīcas darbības nodrošināšanai tās valdē uz laiku iecelts Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra valdes priekšsēdētājs Jānis Buģins, kuram uzdots iepazīties ar situāciju.

Balode atzīst, ka pacientu fiksēšana pie gultām ir notikusi, taču nepārkāpjot normatīvajos aktos noteiktās prasības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu