Grīziņkalnā sākta cīņa pret prostitūtām; iedzīvotāji ziņo arī par klientiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Valsts policijā vērsušies Mūrnieku un Lienes māju iedzīvotāji ar ierosinājumu sniegt palīdzību policijai, lai tiktu ierobežota prostitūcijas pakalpojumu piedāvāšana un sniegšana Grīziņkalna apkārtnē. Šā gada jūnijā tika organizēta sanāksme, kurā piedalījās Rīgas Austrumu izpilddirekcija, māju īpašnieka pārstāvis, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde un Rīgas pašvaldības policija. Sapulces laikā tika nolemts veidot sadarbību ar māju iedzīvotājiem.

Tika nolemts, ka viens no sadarbības veidiem būs kopīgas tiešsaistes tīkla lietotnes «WhatsApp» grupas izveidošana Grīziņkalna apkārtnes māju iedzīvotājiem, kur varēs iesūtīt informāciju par personām, kuras piedāvā seksuālos pakalpojumus, un personām, kuras, iespējams, tos izmanto.

Jāpiemin, ka saskaņā ar MK 2008. gada 22. janvāra noteikumu Nr. 32 «Prostitūcijas ierobežošanas noteikumi» 3. punktu personai atļauts piedāvāt vai sniegt seksuālos pakalpojumus par maksu tikai dzīvojamā telpā, kas ir tās īpašums vai par kuru tā ir noslēgusi īres līgumu.

Pēdējo mēnešu laikā Grīziņkalna iedzīvotāji ir aktīvi snieguši informāciju policijai par personām, kuras pārkāpj šos noteikumus un piedāvā prostitūcijas pakalpojumus uz ielas. Māju iedzīvotāji iesūtījuši gan video un fotogrāfijas ar personām, kuras piedāvā seksuālos pakalpojumus, gan personām, kuras tos, iespējams, izmanto. Tiem, kuri izmantojuši prostitūtu pakalpojumus, ir jāierodas iecirknī liecību sniegšanai.

Šā gada jūlijā pēc saņemtās informācijas Valsts policijas Rīgas Latgales iecirknī sāktas jau trīs administratīvās lietvedības pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 174./4 – par prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpšanu. Par šādiem pārkāpumiem piespriež naudas sodu fiziskām personām no 350 līdz 700 eiro, bet juridiskām personām no 700 līdz 1400 eiro.

Tāpat Grīziņkalna rajonā plānots izvietot informatīvus uzrakstus un veikt pastiprinātas patruļas, lai nepieļautu Prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpumus.

Likumsargi izsaka pateicību Grīziņkalna iedzīvotājiem par aktīvu iesaisti sabiedriskās kārtības un drošības uzlabošanā.

Iedzīvotājus, kuri vēlas sniegt informāciju par Prostitūcijas ierobežošanas noteikumu pārkāpumiem visā Rīgā, uzņemtās fotogrāfijas un videomateriālus var sūtīt Rīgas pašvaldības policijas mobilajā lietotnē.

Savukārt Grīziņkalna apkārtnes iedzīvotāji, kuri vēlas pievienoties jau minētajai «WhatsApp» grupai, ir aicināti sūtīt vēstuli uz e-pastu egils.ezis@riga.vp.gov.lv vai zvanīt uz tālruni 67086322.

Gadījumos, kad policijas reaģēšana uz kādu noziegumu vai pārkāpumu nepieciešama nekavējoties, var zvanīt uz Valsts policijas diennakts tālruņa numuru 110.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu