Valdība piešķir 55 000 latu Irākas civiliedzīvotājiem. (41)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valdība otrdien piešķīra 55 100 latu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, lai palīdzētu Irākas civiliedzīvotājiem un iesaistītos Irākas atjaunošanas un demokrātijas veicināšanā, BNS uzzināja Ārlietu ministrijas preses centrā.

Tā kā Latvijai ir pieredze valsts sistēmas pārveidē no totalitārisma uz demokrātiju, valdība par lietderīgu atzina Latvijas ekspertu iesaisti Irākas demokrātijas procesu veicināšanas programmās. Irākas opozīcijas pārstāvji ir pauduši interesi par Latvijas pieredzi valsts pārvaldes funkciju pārņemšanā, totalitārisma seku dokumentēšanā, kā arī izglītības jomā, tajā skaitā mācību priekšmetu satura un izglītības sistēmas maiņā. "Tādējādi valdība ir izpildījusi Saeimas 20.marta paziņojumu, kurā Ministru kabinetam uzdots lemt par humānās palīdzības nosūtīšanu uz Irāku, iesaistīšanos Irākas atjaunošanā un demokrātijas veicināšanā," norādīja Ārlietu ministrijas preses centrs. Ārlietu ministrijai uzdots koordinēt līdzekļu izlietojumu un iesniegt Ministru kabinetā pārskatu par programmas īstenošanu. Ministrija iepriekš informēja, ka humāno palīdzību Irākai sniedz gandrīz visas ES un asociētās valstis, tajā skaitā Lietuva, starptautiskās organizācijas un privātie donori. Negūstot noliegumu aizdomām par Irākas rīcībā esošajiem kodolieročiem, ASV 19.martā sāka karadarbību Irākā, kaut gan ANO Drošības padome ASV plānus neatbalstīja. Lielākā ASV sabiedrotā ir Lielbritānija. Atbalstu ASV pauda arī Latvija. Karadarbībā gāzts Sadama Huseina režīms un ASV izveidotā valsts administrācija veic Irākas atjaunošanu un valsts institūciju veidošanu.

Komentāri (41)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu