Latvijas pilsonību piešķir libānietim Hosamam Abu Meri (138)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās likumprojektu par Latvijas pilsonības piešķiršanu libānietim Hosamam Abu Meri. Vēlāk parlaments nobalsoja par šā likumprojekta atzīšanu par steidzamu un pieņēma to divos lasījumos.

Uzrunājot Saeimu, deputāte Anta Rugāte (TP) Abu Meri raksturoja kā "lojalitātes etalonu Latvijai".

Hosams Abu Meri ir dzimis 1974.gada 20.augustā Libānā. Kopš 1993.gada Meri dzīvo Latvijā. No 1993.gada līdz 1999.gadam viņš studēja Latvijas Medicīnas akadēmijā, kur ieguva ārsta diplomu. Patlaban viņš strādā par gastroenterologu-endoskopistu vairākās veselības aprūpes iestādēs.

Abu Meri ir Latvijas-Libānas kultūras biedrības un Arābu kultūras centra priekšsēdētājs. Viņš ir izvirzīts Libānas goda konsula amatam. Īpašu uzdevumu ministra sabiedrības integrācijas lietās sekretariāts ir izraudzījies Abu Meri par Eiropas Vienādu iespēju gada vēstnieku Latvijā.

Kā pastāstīja Pilsonības likuma izpildes komisijas priekšsēdētājs Pēteris Tabūns (TB/LNNK), tiekoties ar Abu Meri, komisijas deputāti bijuši patīkami pārsteigti par viņa labajām latviešu valodas zināšanām. Viņš labi prot ne tikai dzimto arābu valodu, bet arī krievu valodu, brīvi runā arī angliski un franciski.

Abu Meri ir precējies ar Latvijas pilsoni, viņa mazā meitiņa arī ir Latvijas pilsone. Savā iesniegumā Abu Meri raksta: "Uzskatu sevi par Latvijas patriotu un esmu vienmēr gatavs strādāt tās labā, kā arī turpmāko dzīvi vēlētos saistīt ar Latviju."

Latvijas pilsonību piešķirt Abu Meri paredzēts, saglabājot viņam Libānas pilsonību, jo tas atvieglotu viņam Libānas goda konsula pienākumu pildīšanu.

Komentāri (138)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu