Amerikāņa māte pateicas Latvijas karavīriem par dēla dzīvības izglābšanu (294)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV armijas seržanta Erika Dž.Hardera māte Mērija Henrija no Mineapolisas priekšpilsētas Fortkārsonas pateicībā par pašaizliedzību kaujā pret afgāņu kaujiniekiem, kas, iespējams, izglābusi viņas dēla dzīvību, nolēmusi izmaksāt diviem Latvijas karavīriem un viņu tuviniekiem ceļojumu uz ASV, lai klātienē pateiktos par palīdzību, šodien raksta laikraksts "Diena''.

Šis stāsts aktualizēts Kolorādospringsas avīzē ''The Gazette'', kurā arī publicēta Latvijas karte, abu ieroču brāļu foto un konts ziedojumiem, lai pie seržanta Hardera tuviniekiem varētu nokļūt vēl citi latviešu karavīru ģimenes locekļi.

Latvieši Jānis Laķis un Mārtiņš Dāboliņš netālu no Pakistānas robežas 3.oktobrī apmācīja Afganistānas armijas karavīrus, kad labi bruņoti nemiernieki uzbruka tuvējam Kītingas kaujas priekšpostenim. Apmācāmie afgāņi aizbēguši, bet abi latviešu karavīri devušies palīgā ASV ieroču brāļiem.

Kauja ilga visu dienu, prasot astoņu amerikāņu dzīvību. Seržantu Eriku Dž.Harderu ievainoja kājās. "Īsi sakot, viņš izglāba man dzīvību," par Laķi vēstulē mātei rakstīja seržants Harders. "Es gribu, lai viņam būtu Minesotas "Twins" cepure." "Twins" (no angļu valodas - dvīņi) ir vietējā ASV beisbola komanda. Seržants Harders saka: tā būs par piemiņu manam jaunajam brālim.

Komentāri (294)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu