Dienu pirms 16. marta Latvijā plāno ierasties Zurofs (182)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Dienu pirms 16.marta Rīgā plānota holokaustam un ''neonacisma atdzimšanai'' veltīta plaša konference, uz kuru grasās ierasties Simona Vīzentāla centra Izraēlā direktors Efraims Zurofs, šodien raksta laikraksts "Latvijas Avīze".

Aicināti viesi no Krievijas, ASV, Izraēlas, Ukrainas, Baltkrievijas, Somijas un vēl citām valstīm. Varētu ierasties kādi 100 dalībnieki.

Rīgas pasākumu galvenais organizators ir ''Krievvalodīgo ebreju vispasaules kongress'' (KEVK), kamēr no Latvijas puses ''tehnisko nodrošinājumu'' īstenos organizācija ''Baltijas forums'', kurā toni nosaka ''Saskaņas centrs''.

''Baltijas foruma'' prezidents, Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs (SC) pagājušās nedēļas beigās uz jautājumu, vai viņa vadīto institūciju kopā ar KEVK var uzskatīt par gaidāmā pasākuma rīkotājiem, atbildēja jūtami negribīgi. ''Ir labas idejas, un ir ne tik labas idejas. Es neesmu ne skeptisks, ne sajūsmā. Viss vēl ir zem jautājuma zīmes. Ja konference notiks, mēs par to jūs noteikti informēsim.''

Komentāri (182)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu