Šlesers sarūpējis Gaiķēnam darbu (220)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Brīvības ielas komūnas dibinātājs Gints Gaiķēns dabūjis darbu Rīgas brīvostā, intervijā LETA Video stāstīja pats Gaiķēns. Komentējot veidu, kādā viņš ticis pie daba, Gaiķēns saka, ka "bez pazīšanās tagad pie darba jau netiksi".

Pēc Gaiķēna rīkotās akcijas pie Rīgas domes darbu viņam esot palīdzējis sameklēt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers (LPP/LC). Kādu laiku pēc tam, kad protestētājs iesniedzis Šleseram savu CV, Gaiķēnam piezvanījis vicemēra preses sekretārs Ģirts Dripe.

Jaunais darbs Gaiķēnu apmierinot, un jaunais ostas darbinieks esot sācis apgūt jaunas iemaņas. Komentējot veidu, kādā viņš ticis pie darba, Gaiķēns saka, ka "bez pazīšanās tagad pie darba jau netiksi".

Jautāts, vai tagad viņš par Šleseru savas domas ir mainījis, Gaiķēns saka: "Nē, nē. Es neredzu izeju no situācijas valstī." Gaiķēnam arī neesot padomā ieteikumi, kā rīkoties pārējiem aptuveni 200 000 Latvijas bezdarbnieku, jo visus Šlesers darbā jau diez vai iekārtošot.

"Dostojevska "Idiotā" teikts, ka tu vari būt bagāts vai nabadzīgs, tas vienalga, bet visvairāk es baidos, ka es nebūšu oriģināls," norāda Gaiķēns, piebilstot, ka "cilvēkiem ir jābūt oriģināliem - jābūt visādām idejām, kā sev palīdzēt".

Viņš arī pauž pārliecību, ka "cilvēkiem jāņem rokās plakāti un jāpiketē".

Jau ziņots, ka Šlesers apsolījis Gaiķēnam palīdzēt darba meklējumos pēc tam, kad Brīvības ielas komūnas aktīvists mēģinājis pacelties pie viņa logiem ar prasību piešķirt vienu no pirms vēlēšanām solītajiem 50 tūkstošiem darbavietu.

Pēc Gaiķēna savus CV Šleseram iesnieguši vēl vairāki cilvēki, bet vicemēra birojs aicinājis ļaudis neuztvert Rīgas domi kā darbā iekārtošanas biroju.

Komentāri (220)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu