"Rammstein" koncertē bez atļaujas; rīkotājiem draud sods (161)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Koncertaģentūra "FBI" izlēmusi tomēr ļaut vācu grupas "Rammstein" koncertam notikt, lai arī ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) tas nav saskaņots un par šādu lēmumu, visticamāk, nāksies maksāt sodu.

"FBI" pārstāvis Kristaps Kārkliņš aģentūru BNS informēja, ka koncerts jau labu laiku notiek, kā plānots, sīkākos komentāros neielaižoties. Arī aģentūra BNS novēroja, ka koncerts norit pilnā sparā un apmeklētāju ir ļoti daudz.

Savukārt VUGD pārstāve Inga Vetere aģentūrai BNS uzsvēra, ka atļauja sākt koncertu nav dota un tā norise nav droša.

Koncerta organizatori gan solījuši samazināt specefektu daudzumu un krāšņumu, taču, vai tas tiks izdarīts pietiekamā apjomā, sevišķi ņemot vērā iepriekš noliedzošo attieksmi šajā jautājumā, nav zināms.

Glābēju brigādes gan visu koncerta laiku tā norises vietā dežurēs, lai censtos novērst vai palīdzētu problēmu gadījumā. Tomēr pēcāk koncertaģentūrai, visticamāk, būs jāmaksā sods. Cik liels tas būs, atbildīgie dienesti vēl piektdien skaidros kopā ar juristiem.

"Atbildību un risku tagad ir uzņēmušies koncerta organizētāji," uzsvēra Vetere, norādot, ka svarīgākais tomēr ir cilvēku drošība, tādēļ VUGD brigādes uzturēsies pasākuma norises vietā. Tomēr "pēc tam jau likumā noteiktā kārtībā skaidrosim tālāk".

"Visticamāk, tā būs vienkārši soda nauda. Rīt konsultēsimies ar juristiem un skaidrosim," norādīja VUGD pārstāve.

Jau vēstīts, ka ceturtdienas pēcpusdienā Laktas ielā pie Brasas dzelzceļa stacijas plīsis ūdensvads. Tā dēļ tika apturēta vilcienu satiksme no Rīgas uz Sarkandaugavu, kā arī autosatiksme Laktas ielā. Tāpat ūdensvada plīsuma dēļ būtiski traucēta ūdens piegāde Rīgas centrā un citviet Daugavas labajā krastā.

Apdraudēta bija arī grupas "Rammstein" koncerta norise. VUGD drošības dēļ ilgāku laiku neļāva koncertam sākties, norādot, ka nepieciešams nogaidīt līdz pietiekamam ūdens spiedienam, lai varētu novērst riskus nelaimes gadījumā.

Arī "Rīgas ūdens" pārstāvji informēja, ka ūdensvada bojājumu novēršanai būs nepieciešams ilgāks laiks, nekā sākotnēji plānots, un tas varētu izdoties tikai naktī.

Komentāri (161)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu