Rīgas Katoļu ģimnāzijā 20 skolotāji gatavi aiziet no darba (74)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Katoļu ģimnāzijā šajās dienās atlūgumu par aiziešanu no darba uzrakstījuši vairāk nekā 20 skolotāji. Šāda rīcība ir atbilde uz Romas katoļu baznīcas kardināla Jāņa Pujata pieņemto lēmumu atlaist skolas direktoru.

Rīgas Katoļu ģimnāzijas klasēs valda klusums. Mācības bērniem nenotiek, un viņi neziņā staigā pa skolas gaiteņiem. Visos skolas koridoros izlikti uzraksti, ka pedagogus aicina uz ārkārtas sanāksmi.

„Tas ir pilnīgs un galīgs sviests, jo es nekur neesmu redzējis, ka mācību gada pašās beigās, pirms eksāmeniem, pēkšņi direktoru atlaistu no darba.”

„Mēs noteikti gribam viņu atpakaļ.”

Sašutušie skolēni zina vien to, ka ģimnāzijas direktore Inga Šrādere ir atbrīvota no amata un šādu lēmumu vakar pieņēmis kardināls Jānis Pujats, jo, viņaprāt, direktores saimnieciskajā darbībā esot pārkāpumi. Ko tieši direktore pārkāpusi, viņš pagaidām neatklāj.

„Pašreiz interviju drusciņ par agru. Mums priekšā ir sapulce, un tad mēs varam arī spriest vēlāk. Un galu galā, kurā gan skolā nemainās direktori.”

Neapmierināti ar Pujata skaidrojumu ir skolotāji, un 20 no 25 pedagogiem uzrakstījuši petīciju un grasās pat rakstīt atlūgumus. Ja būs nepieciešams, stundas viņi gatavi pasniegt kaut parkā uz soliņa.

„Neizpratnē ir ne tikai skolēni, bet arī skolotāji. Neviens īsti neko nezina, kāpēc tas tā ir izdarīts. Un, solidarizējoties skolotājiem ar direktori, skolotāji 15 ir uzrakstījuši atlūgumus.”

Kā atrisināsies šis konflikts, pagaidām nav zināms, jo katra puse paliek pie sava. Arī Izglītības ministrija nav informēta par notiekošo. Tikmēr pāris desmiti devītklasnieku satraukušies ne pa jokam. Viņiem jau pēc pāris mēnešiem būs eksāmeni, kuriem nu ir jāgatavojas pašmācības ceļā.

Komentāri (74)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu